Ferstapen najpopularniji vozač na svetu?


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 09.09.2016.


Ferstapen najpopularniji vozač na svetu?

©RedBullF1

Festapenova popularnost u Holandiji je ogromna, ali Marko insistira na tome da je osamnaestogodišnji Maks otišao korak dalje, tako da je postao poznat širom sveta.

"Velika je verovatnoća da nam je neko takav nedostajao u poslednje vreme.", izjavio je Helmut za Formula1.com. "Povrh svega, postoje vozači koji se žale na Maksa po pitanju bezbednosti i po pitanju svega."

"Sa Maksom, imamo vozača koji je jako mlad i ima ideju o tome šta zeli. Nije mu problem da pokuša da to isto i dobije, pokušava da bude uspešan. Reakcija navijača doprinosi tome o čemu pricam, to jest da je Maks sada jedan od najpopularnijih vozaca u svetu."

Doktor Marko se osvrnuo i na žestoke kritike na račun Ferstapena, nakon Velike nagrade Belgije, gde je većina ostalih vozača bila nezadovoljna njegovim agresivnim blokiranjem vozača Ferarija, Kimija Raikonena i Sebastiana Fetela.

Marko je u medjuvremenu video mali problem u Ferstapenovoj voznji, ali ipak tvrdi da je Holanđanin samo radio ono sto je trebao da uradi, dodavši kako tako stroge kritike nisu u potpunosti opravdane.

"Ništa nije opravdano, samo je Maks drugačijeg kalibra od ostalih vozaca. On ima osobine budućeg svetskog prvaka i samo je uradio ono što je bilo potrebno da uradi. Očigledno je bilo iznenađujuće da to nešto podrazumeva preticanje i veću brzinu. Da tu nešto stvarno nije bilo u redu, nadzornici bi ga kaznili", izjavio je Marko.

Koautor vesti: Bojana Tomašević