Alonso objasnio najbrži krug u Monci


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.09.2016.


Alonso objasnio najbrži krug u Monci

©McLarenF1

Meklaren je u Italiji očekivao tešku trku, a takav scenario se obistnio. Znatno slabiji agregat Honde nije mogao da parira rivalima koje pogone Mercedes i Ferari. Kao uteha ostaje činjenica da je pet bolje plasiranih timova u šampionatu ispred Meklarena dok su ostali rivali, posebno Toro Roso i Has iza, izuzev Grožana.

Alonso se nalazio na poziciji 13, na tri kruga do završetka trke, kada je otišao u boks po set super mekih guma. Kombinacija najmekših novih guma, podloga koja je obezbedila maksimalno prijanjanje, kao i bolid sa skoro praznim rezervoarom, obezbedili su uslove da vozač Meklarena postavi najbrži krug trke.

"Dobar je osećaj odvoziti najbrži krug. Imali smo nove gume, podloga na stazi obezbedila nam je maksimalno prijanjanje ali sve u svemu nismo promenuili previše jer je ovo staza na kojoj nismo uopšte konkurentni. Ipak, bio je to dobar znak da bolid dobro funkcioniše."

"Generalno nismo imali tempo, nikada nismo bili u bodovima tokom trke. Znali smo to, očekivali smo to, trka je bila samo potvrda. Od Singapura pa nadalje očekujemo redovno osvajanje bodova. Na trkama kao što Abu Dabi i Ostin očekujemo da budemo među prvih pet u borbi sa Ferarijem, tako da mislim da dolaze bolja vremena."

Alonso je tokom trke imao i problema na servisu jer se crveno svetlo koje označava zauzetost putanje za izlaz nije na vreme odradilo promenu u zeleno.

"Da svetlo nije radilo. kada se koncentrišete na svetlo, niste sigurni da li ekipa još uvek radi na zadnjim gumama ali izgleda da je bolid bio spreman i da smo i tu izgubili malo vremena. Ipak, to ništa nije promenilo, nismo imali tempo za bodove", dodao je Alonso.

Baton je završio na poziciji 12 dok je Alonso iz Monce odlazi kao četrnaestoplasirani, uz najbrži krug trke. Makleran ostaje na poziciji 6, sa osvojenih 48 bodova, 3 više od Tor Rosa.