Palmer besan na potez Felipea Nasra


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 03.09.2016.


Palmer besan na potez Felipea Nasra

©RenaultSportF1

Kevin je startovao sa 21. pozicije na novom setu super mekih guma. Do promene guma je doslo je i u 14. pa zatim i u 30. krugu, dok je trku završio na 17. poziciji. Magnusen je izjavio da je njegov start bio u redu, ali da su incidenti bili svuda okolo.

"Imao sam bolji start od vozača Zaubera koji su bili ispred mene. Sramota je to što nismo ostvarili bolji rezultat danas, ali mi tokom svake trke učimo nesto više o našim bolidima, tako da ni ova trka nije bila izuzetak", dodao je Magnusen.

Džolion je startovao trku ispred timskog kolege na mekim gumama. Nakon kontakta sa vozačem Zaubera, Felipeom Nasrom u prvom krugu, Palmer je morao u boks da bi zamenio prednje krilo i gume. Na kraju sedmog kruga vratio se u boks, nakon čega je ipak odustao od trke.

"Imao sam jako dobar start i nadoknadio sam dosta pozicija. Bio sam uz Nasra dok smo prolazili kroz drugu krivinu i onda je on odlučio da me istera sa staze. Ne mogu da objasnim zasto je on to uradio, niti da zamislim šta mu je u tom trenutku bilo u glavi", besan je bio Palmer.

"Obe naše trke su završene prerano. Trenutno osećam da vozim najbolje do sada i nadam se da ću to i pokazati u Singapuru."

Koautor vesti: Bojana Tomašević