Oba vozača Vilijamsa u bodovima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 03.09.2016.


Oba vozača Vilijamsa u bodovima

©WilliamsF1

Finac je imao solidan start i nakon početka trke brzo je skočio na poziciju 4. Branio je poziciju sve do 11. kruga kada ga je Hamilton obišao uz pomoć DRS-a. Do kraja trke je držao solidnu petu poziciju uz strategiju od dva zaustavljanja, ali ga je u poslednjim krugovima trke obišao brži Rikardo za konačnu šestu poziciju.

"Očekivao sam više od današnje trke. Postavio sam cilj da završim na podijumu, ali jednostavno nismo imali dovoljno dobar tempo pa sam morao da forsiram gume sve više na u svakom stintu kako bih osigurao poziciju na stazi. Ovo je dovelo do toga da izgubim prianjanje krajem stinta i automatsko smanjenje brzine."

Botas je dodao kako sirovi tempo nije danas bio prisutan, ali da napuštaju Moncu sa pozitivnim utiscima.

"Uspeli smo da se vratimo na četvrto mesto u šampionatu konstruktora. To nam malo daje elana za ubuduće i pokazuje da imamo snage da zadržimo tu poziciju, samo ako nastavimo sa dobrim radom", rekao je Botas.

Masa je na početku trke uradio ono što najbolje zna, imao je eksplozivan start i odmah dobio 3 pozicije. Degradacija, koja je bila znatno veća nego što su očekivali, rezultovala je u strategiji sa dva zaustavljanja. Sve u svemu, Brazilac je pokazao solidnu vožnju.

"Mislim da je trka bila dobra, osim činjenice da tempo nije bio na očekivanom nivou, naročito sa opcionim gumama. Trka je za mene počela kada sam stavio super meke gume i tada se tempo poboljšao. Da sam mogao da izvučem malo više iz guma, rezultat bi bio bolji, ali sam svakako srećan što smo skupili dovoljno bodova da se vratimo na četvrtu poziciju", dodao je Masa.

Valteri je zadržao sedmu poziciju u šampionatu vozača sa 70 bodova dok je Felipe deseti sa 41 bodom. Tim je povratio četvrtu poziciju u šampionatu konstruktora i sada je 3 boda ispred Fors Indie.


Copyright: WilliamsF1