Rozberg konačno osvojio Moncu


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 03.09.2016.


Rozberg konačno osvojio Moncu

©MercedesAMGF1

Monca, hram brzine i Tifozi, najluđi navijači na svetu. Taj spoj obećava odličan vikend, nezavisno od samih dešavanja stazi, kojih ni ovog puta, nije manjkalo. Takođe, osećaju doprinosi i činjenica da je ovo poslednja trka na tlu starog kontinenta.

Sam start trke je bio veoma uzbudljiv. Luis Hamilton je prokockao pol poziciju izuzetno lošim startom, što je otvorilo prozor da Rozberg povede od starta trke. Oba Ferarija su imala, takođe, odličnu reakciju, pa su Fetel i Kimi posle par desetina metara zauzela pozicije 2 i 3. Hamilton je do prve krivine bio na šestoj poziciji, iza Botasa i Rikarda.

Od ostalih vozača, Masa je, na poslednjoj VN Italije, takođe imao solidan start i stigao je do pozicije 8, dok su, pored Hamiltona, najveći gubitnici bili Maks Ferstapen koji je pao na poziciju 12, kao i Gutierez, koji je sa desetog pao na osamnaesto mesto.

Početkom trke smo takođe videli i jedan incident koga je izazvao Felipe Nasr a u kome je deblji kraj izvukao Palmer, koji je prvo zbog slomljenog prednjeg stabilizatora morao u boks. Nakon toga je u krugu 9 opet morao na servis, a zatim se i povukao zbog prevelikih oštećenja. Nasr je zbog ovoga ubrzo kažnjen sa 10 sekundi, što i nije od tolikog značaja jer se na kraju i on povukao iz trke.

Rozberg je odlično koristio čistu stazu, pa je do petog kruga već imao 2 sekunde prednosti u odnosu na Ferarije, koji su se solidno držali. Kimi je kratkotrajno imao vibracije u bolidu prilikom kočenja, ali to nije imalo većeg uticaja na tempo.

Botas je takođe vozio odlično i odolevao je brojnim napadima od strane Luisa Hamiltona, koji je ipak osvojio poziciju od Finca u krugu 11 uz pomoć DRS-a. Botas je nakon toga, bio prvi od vozača koji je otišao u boks, a pratili su ga Ferstapen i Alonso.

U krugovima 17 odnosno 18 po nove pneumatike su otišli vozači Ferarija i tom prilikom su stavili super meku komponentu, što je jasno nagovestilo strategiju sa dva zaustavljanja. Vozači Meklarena su imali nešto sporije servise usled kvara na semaforu koji je označavao bezbedan izlazak iz boksa.

U krugovima 25 i 26, na servis su otišli vozači Mercedesa i tom prilikom stavili srednje tvrdu komponentu, što je značilo da su se odlučili za jedno zaustavljanje. Ovo je bio i ključan trenutak u trci, jer je odredio vlasnike podijuma. Pošto nije bila velika razlika između Ferarija na pozicijama 2 i 3 i Hamiltona na mestu 4, jasno je bilo da Fetel i Kimi neće imati dovoljnu brzinu da stignu Britanca posle zamene pneumatika.

Takva situacija se obistinila kada su crveni otišli na drugi servis u krugovima 35, odnosno 36 i stavili meku komponentu. Iako je Kimi u 2 navrata imao najbrži krug, ipak nije bilo dovoljno snage u izazivaču iz Maranela da ugrozi sada vodeće Mercedese.

U međuvremenu je i Kvjat bio pod istragom zbog brze vožnje kroz boks, usled čega je i kažnjen sa 5 sekundi na vreme.

Hamilton je od tada imao čistu stazu ispred sebe i lagano je smanjivao prednost za timskim kolegom. Isprva se činilo da će možda doći do okršaja dva vozača krajem trke, ali je sve palo u vodu kada je Hamilton u krugu 41 imao kasno kočenje na startno ciljnom pravcu. Tom prilikom je promašio krivinu Prima variante i sporo prešao preko ivičnjaka van staze, što je jasno pokazalo konačan plasman vozača.

Rozberg je prvi put došao do pobede u Monci a ukupno 21. u karijeri. Hamilton je prekinuo niz od uzastopne pobede prethodne dve sezone i završio na drugom mestu. Fetel je zauzeo treće mesto na podijumu, na ogromno oduševljenje Tifoza, koji su ispunili ceo pravac i zaglušujućom bukom pokazali zašto je ovo najbolja staza u kalendaru. Kimi je zauzeo četvrtu poziciju.

Nakon ove trke, Hamiltonova prednost u odnosu na Rozberga je samo 2 boda čime je najavljena odlična borba do kraja sezone. U šampionatu konstruktora Ferari se približio Red Bulu i kasne samo 12 bodova.

Konačan plasman vozača
1. Niko Rozberg, Mercedes, 1:17:28.089
2. Luis Hamilton, Mercedes, +15.070
3. Sebastian Fetel, Ferari, +20.990
4. Kimi Raikonen, Ferari, +27.561
5. Daniel Rikiardo, Red Bul, +45.295
6. Valteri Botas, Vilijams, +51.015
7. Maks Ferstapen, Red Bul, +54.236
8. Serhio Perez, Fors India, +64.954
9. Felipe Masa, Vilijams, +65.617
10. Niko Hulkenberg, Fors India, +78.656
11. Roman Grožan, Haas, +1 krug
12. Dženson Buton, Meklaren, +1 krug
13. Esteban Gutierez, Haas, +1 krug
14. Fernando Alonso, Meklaren, +1 krug
15. Karlos Sainc, Toro Roso, +1 krug
16. Marcus Erikson, Zauber, +1 krug
17. Kevin Magnusen, Reno, +1 krug
18. Esteban Okon, Manor, +2 krug

Trku nisu završili:
Danil Kvjat, Toro Rosso
Pascal Verlain, Manor
Džolion Palmer, Renault
Felipe Nasr, Sauber