Maks Ferstapen dobio upozorenje pred VN Italije


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 01.09.2016.


Maks Ferstapen dobio upozorenje pred VN Italije

©RedBullRacingF1

Tom prilikom, Red Bulov tinejdžer je kritikovan zbog načina na koji je branio poziciju od Kimija Raikonena, na pravcu Kemel tokom prošlonedeljne trke u Belgiji, iako je u četvrtak u Monci rekao kako nema nameru da menja stil vožnje.

Ferstapen i Red Bulov menadžer, Džonatan Vitli, sastali su se sa Vajtingom pre prvog slobodnog treninga, jutros u Monci. Nakon sastanka, šef tima, Kristijan Horner, izjavio je kako je Holanđanin dobio prijateljsko upozorenje pred vikend koji nas iščekuje.

"Mislim da je Čarli bio detaljan u analizi događaja sa Spa", izjavio je Horner za Skaj Sports. "To je bilo, kako bih rekao, prijateljsko upozorenje: 'Vidi, ako to budeš ponovio, verovatno ćeš videti crno-belu zastavu'. Zvuči ozbiljno, ali mislim da je primljeno k znanju."

Horner je priznao kako je Maksova vožnja bila, ni manje ni više, nego "tačno na granici", ali dodaje da shvata zašto je njegov vozač frustriran celokupnom situacijom.

"Maks je napravio potez dosta kasno, ali tačno u limitima. Ono što u tom trenutku nisam znao jeste da je Kimiju, pre incidenta, bilo naređeno da vrati poziciju. On je nije vratio do takozvane autobus šikane [bus stop chicane], nakon čega je imao DRS uz La Sors, pa DRS do vrha brda, što je doprinelo Maksovoj tenziji i frustracijama i dovelo do takvog odbrambenog poteza", izjavio je Horner.

Podsetimo se da među svim zastavama u F1, postoji i zastava koja je pola crna pola bela i ona je istaknuta sa brojem bolida na koji se odnosi. Ona znači da vozač dobija upozorenje za nesportsko ponašanje i ako ne reaguje, može biti istaknuta crna zastava i vozač biti odstranjen iz trke.