Felipe Masa najavio povlačenje


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 31.08.2016.


Felipe Masa najavio povlačenje

©WilliamsF1

Masa će svoj poslednji nastup u najbržem cirkusu na svetu imati na finalnoj trci sezone, u Abu Dabiju i to će biti njegov 250. start u Formuli 1.

Poslednje krugove će napraviti sa timom Vilijamsa, za koje je počeo da vozi u sezoni 2014. U prvoj sezoni za Vilijams osvojio je tri podijuma, jednu pol poziciju za ukupno sedmu poziciju u šampionatu vozača, dok je tim te godine završio kao treći. Slično je bilo prošle godine, sa dva osvojena podijuma i šestim mestom u poretku vozača, dok je ove godine trenutno deveti.

Felipe je počeo da vozi za Zauber davne 2002. godine i osvojio je prve bodove već na drugoj trci, najavivši sjajnu budućnost. Ubrzo je prešao za Ferari u kome je proveo najviše godina, sa čak 139 startova, čime je došao na drugo mesto po vremenu provedenom u Maranelu. Ispred njega je samo legendarni Šumaher.

Felipe je i dalje jedan od najpopularnijih vozača u F1, naročito u domaćem Brazilu. Kolika je njegova ljubav prema crvenom timu simbolizuje i ova najava, koja se desila baš na domaćoj stazi Ferarija, gde je proveo odličnih 11 godina.

"Prvo bih se zahvalio svojoj supruzi, ocu i celoj porodici, menadžeru Nikolasu i svim dobrim ljudima koji su me podržavali tokom cele karijere. Hvala na svim prilikama koje sam dobio u životu. Hvala svima Vama sa kojima sam radio tokom ovih lepih godina. Svaki tim čiji sam bio sastavni deo je posebno iskustvo i to ne samo u Formuli 1, nego i van nje."

"Imam mnogo lepih memorija skupljenih tokom godina i hvala svima sa kojima sam radio, a koji su mi pomogli da stignem pozicije u kojoj sam danas. Moja karijera je zaista prevazišla sva moja očekivanja i ponosan sam na postignut uspeh. Na posletku, dodao bih da je velika čast završiti karijeru u ovako sjajnom timu kao što je Vilijams. Biće zaista emotivan dan kada konačno završim sa ovom sagom, na Velikoj nagradi Abu Dabija i mom 250. startu", izjavio je veoma emotivni Masa na konferenciji za novinare.


Copyright: FerrariF1