Kimi: "Ferstapen će imati ozbiljan udes pre ili kasnije"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 28.08.2016.


Kimi: "Ferstapen će imati ozbiljan udes pre ili kasnije"

©FerrariF1

Finac veruje da će Maks pre ili kasnije imati ozbiljnu nesreću ukoliko ne promeni ponašanje na stazi prilikom borbi za pozicije.

Vozač Ferarija je bio veoma besan na Ferstapena i način na koji se branio na Kemel pravcu. Smatra da se tinejdžer prekasno pomerio kako bi pokrio unutrašnju putanju.

"Problem je u tome što sam ga ja sustizao sa DRS-om i 20 km/h većom brzinom nego što je on imao i kada sam zauzeo putanju za preticanje, on je čekao i čekao i prekasno odreagovao. Razlika u brzini je bila velika i morao sam jako da zakočim", rekao je Kimi.

"Takav potez nije nešto što sme da se desi u punoj brzini! To je veoma opasno, ali koji god da je razlog imao za takvu reakciju, sudije su mislile da je to OK. Da nisam brzo prikočio imali bismo stravičan udes pri maksimalnoj brzini i siguran sam da će se to desiti pre ili kasnije ako se ne promeni."

"Pošto se čini da je ovaj potez OK (pošto Maks nije kažnjen), biće zanimljivo videti šta će se desiti kada neko ponovo uradi slično i ko će biti okrivljen. Možda treba da se desi neki udes pre nego što stvari budu svima opet jasne, ali nadam se da se to neće desiti jer može da bude kobno."

"I da ponovim, ja nemam ništa protiv dobrog i jakog trkanja, borbe bolid uz bolid, ali nešto ovako ne bi trebalo da bude u redu."


Copyright: Formula1.com