Dupli bodovi za Vilijams


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 28.08.2016.


Dupli bodovi za Vilijams

©WilliamsF1

Za Valterija je, kao i za mnoge druge vozače, ovo trka za zaborav, nakon koje je on izašao bogatiji za svega nekoliko bodova. Dodao je takođe da je šteta što su propustili priliku za napredovanje koja im se otvorila početkom trke.

"Bili smo u sjajnoj poziciji nakon starta i trebalo je da odmah odemo u boks čim je izašao sigurnosni automobil. Zbog izostanka akcije, izgubili smo dosta pozicija. Od tog trenutka smo pokušali da izvučemo sve što možemo iz trke."

"Zadovoljan sam što smo uspeli da izvučemo par bodova na kraju, ali ukupno gledavši, veoma smo razočarani. Treba da naučimo iz današnjih grešaka i da ih ne ponovimo na narednoj trci. Nadamo se da će u Monci biti bolje stanje", izjavio je Botas.

Za Felipea, ovo je bila naročito teška trka. Izjavio je kako je naporno voditi brigu o očuvanju guma i pritisku u žaru borbe za pozicije.

"Teško je ostati toliko dugo na stazi. Dok su gume bile dobre borili smo se za pozicije, ali kad je nastupila degradacija sve je palo u vodu i izgubili smo neka mesta", kratak je bio Brazilac.