Fetel: "Ferari je imao tempo za dva podijuma"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 28.08.2016.


Fetel: "Ferari je imao tempo za dva podijuma"

©FerrariF1

Nakon startovanja trke, Fetel, Kimi i Ferstapen su u prvu krivinu La Surs ušli jedan do drugog i pri tome je došlo do međusobnog kontakta, usled čega su oštećena sva tri bolida, dok se Fetel izvrteo na stazi.

Ferarijev duo je zatim pao na začelje kolone. Kimi je odmah potom ušao u boks i izgubio je dosta vremena jer je pod njegovog bolida zahvatila vatra dok su mu mehaničari menjali oštećeni prednji stabilizator.

Fetel se, za razliku od timskog kolege, solidno oporavio i do kraja trke je uspeo da dođe do šeste pozicije, dok je Kimi u finišu prestigao Masu za poziciju devet. Svi su složni da je ovo prilično loš rezultat za tim iz Maranela, s obzirom na start iz drugog reda.

"Da se trka odvijala normalno, recimo da smo imali tempo da završimo kao drugi i treći", rekao je Fetel. "Na početku trke mi je auto oštećen, a mislim da je i Kimiju takođe, pa uslovi nisu bili idealni za nas, dok smo uspeli da donekle saniramo štetu."

Fetel je dodao da, iako je bolid bio oštećen, vožnja je bila znatno bolja nego u petak i uspeo je da izvuče dodatnu brzinu iz automobila.

"Nakon sudara oštećena mi je cela desna strana poda, deo pod nogama je skroz nastradao. Stvarno je bio loš osećaj kada sam se priključio trci na kraju kolone u krivini 1. Pored samih oštećenja bilo je i delova koji su otpali, pa je očigledno sreća što sam nastavio trku, s obzirom na ozbiljnost sudara."

"Nakon što se bolid stabilizovao, osećaj u trci je bio dobar pa sam uspeo da osvojim neke bodove", dodao je Fetel.

Kimi je, što se i moglo očekivati, veoma razočaran rezultatom trke na stazi koja mu je definitivno jedna od omiljenih i na kojima tradicionalno ima dobru vožnju. Šteti pridodaje i napredak koji je Ferari ostvario i rezultati iz kvalifikacija koji su pokazali kako je tempo dosta bolji nego na ranijim trkama ove sezone.

"Imali smo solidne rezultate tokom celog vikenda. Krajnji rezultat to definitivno ne pokazuje, ali nema smisla sada nagađati kako bi se završila trka da je tekla normalno."

"Oštećene na autu nije bilo zanemarljivo, prednja guma se ispraznila i to je dovelo do požara ispod auta. Osim toga, auto se ponašao odlično do tada."

"Konačan rezultat i osvojena dva boda definitivno nisu nešto što smo očekivali, ali je svakako bolje nego otići bez bodova. Šteta jeste, ali sve je to deo trkanja", hladno je završio Finac.


Copyright: Formula1.com