Rozberg zadovoljan trkom, Hamilton iznenađen podijumom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.08.2016.


Rozberg zadovoljan trkom, Hamilton iznenađen podijumom

©MercedesAMGF1

Niko Rozberg je izjavio da je zadovoljan trkom koju je kontrolisao od starta do cilja. Nemac je uspeo da se nakon odličnog starta izdvoji od rivala i haosa koi se dešavao iza. Potom, je uspeo da se sačuva od Rikarda i održava prednost od desetak sekundi koju je stekao nakon restrta.

"Kao i uvek imao sam pritisak na startu. Rikardo je bio prilično brzna početku drugog stinta. Ipak, imao sam sve pod kontrolom. Hamilton nije bio u borbi, pa je sve bilo manje komplikovano. Veoma sam zadovoljan, podrazumeva se", rekao je pobednik, Niko Rozberg.

Treće mesto za Hamiltona, prevazilazi sva njegova očekivanja od današnje trke. Britanac je startovao na srednje tvrdim gumama i probio se do pete pozicije dok su rivali odlazili na sevis, pre nego što je trka prekinuta u devetom krugu. Potom je vozač Mercedesa bio u mogućnosti da u toku prekida promeni gume, a zatim kad je trka nastavljena prestigne Alonsa i Hilkenberga i probije se na treću poziciju.

Drugi servis takođe ga je koštao pozicije ali je ubrzo po povratku na stazu sustigao Hilkenberga i završi na trećem mestu.

"Ne mogu da vrujem da smo ostvarili ovakav rezultat. Jutros sam znao da će trka biti teška na srednje tvrdim gumama i sa ovom taktikom, ali nikada ne možete da predvidite šta će se dešavati na stazi. U prethodnim trkama nije bilo incidenata ali danas ih je bilo dosta".

"Danas smo kolektivno kao tim pronašli pravi balans, ovo je najbolji rezultat kome sam se mogao nadati", rekao je Hamilton.