Baton osvojio bodove za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 31.07.2016.


Baton osvojio bodove za Meklaren

©McLarenF1

Borbe za poziciju u prvom delu trke kompromitovale su trku obojici vozača Meklarena. Štednja goriva koštala je Alonsa desetog mesta, dok je Baton i uz uštedu na samom kraju trke obišao Botasa koji, se mučio na istrošenim pneumaticima.

"Dobro sam startovao i osvojio nekoliko pozicija. Nakon toga morao sam da pazim na gume koje su trošile brže od očekivanog. Takođe, morali smo da štedimo gorivo, naročito u poslednjih deset krugova. Jednom sam izleteo sa staze zbog štednje goriva, usled hladnih kočnica. Na kraju sam uspeo da prestignem Botasa koji je imao problema sa gumama", rekao je Baton.

Alonso je dugo držao desetu poziciju. Lideri trke su ga sustigli pri kraju, a upravo tada ga je napao i Perez za poziciju. On je imao nešto težu trku i lošije odrađen jedan od servisa od strane mehaničara. Izgubljene sekunde možda su malo uticale na rezultat, ali nisu bile presudne koliko manjak tempa, istrošene gume i štednja goriva.

"Bila je ovo jedna od najtežih trka sezone, naročito na kraju kada smo morali da štedimo gorivo na istrošenim gumama. Znali smo da će ovo biti težak vikend za nas. Izgubio sam desetu poziciju na kraju trke, nismo osvojili bod kom smo se nadali, ali naprosto nismo imali dobar tempo kroz čitavu trku", rekao je Alonso.