Fetel: "Ferari je bio brži od Red Bula u Mađarskoj"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 23.07.2016.


Fetel: "Ferari je bio brži od Red Bula u Mađarskoj"

©FerrariF1

Fetel je trku završio na manje od sekundu zaostatka za Rikardom, pošto je na tome radio tokom celog poslednjeg stinta. Red Bul je na drugu zamenu pneumatika pozvao Rikarda poprilično rano, kako bi pritisli vodeće Mercedese. Umesto toga je završio sa gumama 8 krugova starijim od Fetelovih što je Nemcu otvorilo mogućnost za napad.

"Mislim da smo danas bili za nijansu brži, ali ovo je Mađarska i svi znaju da ovde za preticanje moraš biti mnogo brži. Mislim da smo bili bolji za pola sekunde do sekund po krugu, kada se pojačala degradacija Rikardovih pneumatika, ali nedovoljno da ga obiđem."

"Imali smo svežije pneumatike zbog njegovog ranog zaustavljanja i znali smo da pred kraj možemo da mu se približimo, ali očigledno nam je falilo još brzine za obilaženje. Mislim da je auto danas bio dobar, ali u smislu tempa nismo mogli da ispratimo Mercedes. Čini se kao da su oni u nekoj svojoj ligi, ali mi smo odmah iza."

"Mislim da smo danas bili kompetentni, ali jučerašnji dan nam nije išao na ruku i nismo imali sreće sa žutom zastavom i gužvom nakon toga, ali tako je kako je. Na današnjoj trci smo imali tempo za podijum, ali bilo je jasno da ako si ispred i malo si agresivniji odbranićeš se, što Red Bul i jeste bio. Jednostavno nije bilo prolaza", izjavio je Fetel.

Nakon trke, novinari su se osvrnuli i na par Fetelovih žalbi na vozače koji ne reaguju na plave zastave. One inače znače da je iza njih auto koji ih obilazi za krug i da treba da uspore ili sklone sa idealne putanje. Fetel je izjavio kako nakon trke nema zamerki i ne želi da krivi nikoga, jer u žaru borbe pri velikim brzinama, a sa malim retrovizorima, nije uvek lako na vreme videti vozača iza sebe i da svi vozači daju sve od sebe kako bi što pre propustili brži auto.