Hamilton preuzeo vođstvo u šampionatu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.07.2016.


Hamilton preuzeo vođstvo u šampionatu

©MercedesAMGF1

Bod je delio Hamiltona od vođsta u šampionatu. Na današnjohj trci dobrim startom preuzeo je vodeću poziciju od Rozberga, vodio kroz čitavu trku i 48-om pobedom u karijeri izbio na čelo šampionata sa 192 boda naspram Rozbergovih 186.

"Današnja trka bila je jedna od najvrelijih na Hungaroringu. Pratiti trošenje guma u takvim uslovima bilo je veoma teško, tako da mi je drago da sam uspeo. Zahvaljujem svima u timu na napornom radu, takođe i svim fanovima. U Budimpešti uvek imam veliku podršku. Nisam znao koliko će gume potrajati tako da sam pokušavao da ih pametno trošim i pronađem balans - vozim oštrije kada treba, štedim kada treba. Trka je dobro išla sve do pomisli da nisam napravio grešku, a onda sam u krivini 12 blokirao kočnice i otišao preširoko. Ipak ostao sam u vođstvu."

"Nisam razmišaljao puno o vodećoj poziciji u šampionatu, odradio sam posao dobro, nakon ne tako dobrog početka vikenda u poređenju sa Silverstonom, na primer. Imao sam nekoliko izvanrednih trka, treba samo da nastavim sa ovakvom formom do kraja sezone", rekao je Hamilton.

Rozberg je nakon lošeg starta pao na treću poziciju. Ipak u drugoj krivini napao je Rikarda i uspeo da se probije na drugu poziciju na kojoj je ostao do kraja trke.

"Izgubio sam pobedu u prvoj krivini, kada sam izgubio dve pozicije. Razočaran sam jer sam želeo da pobedim, bio sam ubeđen da sam u dobroj mogućnosti da to uradim. Start nije bio najbolji, ipak uhvatio sam Rikarda već na izlasku iz prve krivine i uspeo da povratim poziciju. Međutim, preticanje Luisa na ovoj stazi bila je nemoguća misija. Imao sam tempo u trci što je pozitivno ali nisam to iskoristio. Dobro je što moja druga domaća trka sledeća u kalendaru. Daću sve od sebe da ponovim pobedu iz 2014-e", rekao je Rozberg.