Rozberg zatvorio treći trening sa najbržim vremenom


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 22.07.2016.


Rozberg zatvorio treći trening sa najbržim vremenom

©MercedesAMGF1

Rozberg je postavio trenutno najbrže vreme vikenda od 1:20.261, dok je za dlaku iza njega Maks sa vremenom 1:20:263, koji je pokazao da će Red Bul predstavljati stvarnu pretnju Mercedesu u predstojećim kvalifikacijama.

Daniel Rikardo je treći, dok je Hamilton morao da se skrasi na četvrtoj poziciji, sa više od pola sekunde zaostatka u odnosu na timskog kolegu Rozberga.

Kimi je najbrži vozač Ferarija sa osvojenim petim mestom, dok ga u stopu prati Sebastian Fetel, ali sa skoro sekundu zaostatka od vodećeg.

Alonso je pokazao brzinu koja obećava za Meklaren, i sa novim-starim motorom došao do visokog sedmog mesta, iznad Botasa i Serhia Pereza. Iznenađenje je takođe napravio Džolian Palmer, koji je slabašni Reno doveo do desete pozicije.

Hamilton je brzo krenuo na startu, nadajući se da će nadoknaditi jučerašnje izgubljeno vreme, pa je u prvom krugu postavio najbrže vreme od 1:21.441 na super mekim pneumaticima, uprkos velikoj blokadi koju je imao u krivini 12.

Hamilton je neko vreme bio skoro 3 sekunde brži od svih, dok mu se konačno nije približio Masa sa 6 desetinki kašnjenja. Nakon desetak minuta, Rikardo je izašao sa super mekim gumama koje nije juče koristio i odmah se popeo na vodeće mesto sa 4 desetinke prednosti.

Fetel je pokušao da izazove Rikardovo vreme prilikom svog prvog izlaska, ali je vozač Ferarija napravio grešku i izleteo u krivini 12. Nakon 17 minuat, Rozberg završava svoj prvi krug na super mekim i postavlja najbrže vreme sa 1:20.811.

Već u narednom krugu, Rozberg je ponovo podigao lestvicu sa 1:20.547, ali i dalje desetinku slabije od najboljeg jučerašnjeg rezultata.

Rikardo je zatim konačno pokazao pravi tempo Red Bula, kada je kasnio za Rozbergom samo 0.179s. 22 minuta pre kraja sesije, Kimi se popeo na treću poziciju usled pregrevanja Hamiltonovog bolida, koji se zatim povukao u boks kako bi mehaničari zamenili sedište u autu.

Rozberg je 10 minuta pre kraja postavio novo najbrže vreme vikenda sa 1:20.261, što je skoro pola sekunde prednosti u odnosu na Rikarda.

Hamilon je malo popravio svoje vreme i morao se zadovoljiti sa trećom pozicijom, skoro pola sekunde sporije od timskog kolege. Pred kraj sesije, Hamilton je izleteo sa staze u pokušaju da popravi svoje vreme.

Maks Ferstapen je maestralno odvezao sektor 3 i doveo svoj Red Bul na odlično drugo mesto, samo 0.002s iza ROzberga, što je sigurna najava zanimljivih kvalifikacija.