Fors Indija želela više na Silverstonu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.07.2016.


Fors Indija želela više na Silverstonu

©ForceIndiaF1

Perez i Hilkenberg prošli su kroz cilj kao šesti i sedmi, odmah iza Kimija Raikonena sa kojim je Meksikanac iz Forsa vodio veliku borbu. Bodovi dobro dođu timu nakon trke u Austriji u kojoj su oba vozača odustala.

Ipak, oba vozača imaju utisak da se moglo do boljeg rezultata. Okretanje Pereza u prvoj krivini, kao i Hilkenbergovo pod virtuelnim vozilom bezbednosti doprineli su lošijem rezultatu.

"Dobar rezultat za tim, oba auta u bodovima, iako osećamo da smo mogli da sačuvamo peto mesto, da nije bilo tog okretanja u prvoj krivini. Kada se to dogodilo pomislio sam trka je gotova ali sam uspeo da vratim bolid na stazu. Ipak, pri blokadi kočnica izlizao sam gume i napravio neravnine, što je usled vibracija uticalo na generalne performanse do kraja trke. Forsirao sam kako bih zadržao Raikonena i tek kada me obišao u krivini Stouv, mogao sam malo mirnije da vozim i pripazim na gume i vibracije. Imali smo dug stint na srednje tvrdim gumama, što je bilo pomalo riskantno ali je tim ipak pravovremeno odradio servise, što se na kraju isplatilo", rekao je Perez.

"Očigledno dobar rezultat za tim ali sam i dalje pomalo frustriran kako je trka protekla, jer stvari nikako nisu išle u moju korist. Izgubio sam kontrolu pod virtuelnim vozilom sigurnosti, dozvolivši tako da me dosta auta obiđe, a već sam prešao na gume za srednje mokru stazu u trkačkom tempu. Potom sam se zaglavio iza Felipea Mase, proveo previše krugova iza, iako sam bio prilično brži. Bila je samo jedna suva putanja i nije bilo lako izvesti preticanje. Odvozio sam prilično dug stint na srednje tvrdim gumama i u završnici sam samo vodio računa o degradaciji, pokušavajući da ostanem u trci do kraja", rekao je Hilkenberg.