Volf razmišlja o uvođenju timskih naredbi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.07.2016.


Volf razmišlja o uvođenju timskih naredbi

©MercedeAMGF1

Niko Rozberg i Luis Hamilton imali su kontakt u 71. krugu trke u borbi za pobedu. Bio je to drugi sudar klupskih kolega ove sezone. U timu zbog toga razmišljaju o uvođenju timskih naredbi.

Mislim da su naši vozači među najboljim u Formuli 1. Pokušavamo da napravimo najbolji mogući bolid, idemo do limita, i nije uvek lako jer ima momenata kada bolid ne izdrži".

"Ne želim nikoga da krivim jer svaki put kada gledam video ili telemetriju imamo novu informaciju. Ne može se jasno okriviti jedan vozač. Imam lično mišljenje ali ga neću izjaviti, treba ga izbeći".

"U Barseloni je bilo lakše jer smo imali 30 trka bez udesa među klupskim vozačima, bilo je očito da će se pri ili kasnije desiti, a tada su oba vozača izbačena iz trke".

"Rekao sam sebi - "U redu, to je to, naučili su lekciju, videli su posledice, neče se ponoviti. Ali eto, desilo se opet".

"Posledica svega je da razmotrimo raspoložive opcije na stolu, a jedna od opcija je da zamrznemo poredak trke u određenoj fazi. Nije polpularno, muka mi je od toga, volim da ih vidim kako se trkaju, ali ako trkanje bez kontakta nije moguće, to je posledica. Ali eto desilo se opet, videćemo kako dalje", rekao je šef Mercedesa, Toto Volf.