Baton zadovoljan šestim mestom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.07.2016.


Baton zadovoljan šestim mestom

©McLarenF1

Impresivan start Batona na staru trke u Spilbergu. Britanac, mora se reći Meklarenu sa slabijim Hondinim motorom, ne samo da je uspeo da sačuva poziciju tri, već da do prve krivine pretekne Hilkenberga i probije se do druge pozicije. Ipak, bilo je očekivano da posle nekoiliko krugova izgubi stečeno na startu, zbog već odavno poznatih odnosa u performansama motora.

"Znao sam da će trka biti teška, ipak start sa vrha prilično je lakši jer se trkate van zavetrine rivala i odrađujete neke stvari prilično lakše ali uz dve DRS zone nismo mogli dugo da držimo jače rivale iza. Tempo nam je bio prilično dobar, preticali smo na mestima na kojima smo mislili da nije moguće. Pored svega pobedili smo Vilijams kada je tempo u pitanju i uradili dobar posao sa strategijom. Izvukli smo maksimum iz svega. Poboljšavali smo se kroz svaku sesiju. Uradili smo dobar posao ali sada idemo na Silverston, a tamo nećemo biti u ovakvoj poziciji", rekao je šestoplasirani Baton.

Alonso nije imao isto sreće kao Baton. Već od trećeg kruga osetio je slabljenje snage motora, zbog problema sa baterijom, ali su se u timu odlučili da pokušaju da odvoze trku jer je bolid i pored problema bio konkurentan za osvajanje bodova.

"Nisam imao sreće ovog vikenda. Trka je bila teška za mene - motor nije dobro radio od trećeg-četvrtog kruga, gubio sam snagu zbog problema sa baterijom, pa smo bili u dilemi da li da odmah odustanemo ili da nastavimo. Ipak, pošto su bodovi bili dostižni, jer smo vozili oko desetog mesta i znali da su bodovi dostižni, probali smo da završimo trku. Na kraju, nije bilo moguće. Moramo naučiti iz ovih problema. Ipak, idemo i sa nekim pozitivnim pomacima iz Austrije. Bolid je bio konkurentan u promenljivim uslovima juče, Dženson je osvojio solidne bodove za tim danas", rekao je Alonso.