Nikad lošiji rezultati Vilijamsa


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.07.2016.


Nikad lošiji rezultati Vilijamsa

©WilliamsF1

Botas je celu trku proveo u prvih 10 zahvaljujući strategiji od dva zaustavljanja, ali je pozicija 9 bila njegov današnji maksimum zbog velike degradacije pneumatika. 

"Definitivno smo očekivali više bodova od današnje trke. Najveći problem je bio taj da dovedemo gume u radno stanje i obezbedimo da potraju, tako da je to nešto što treba da razumemo pre Silverstona jer će temperature biti slične današnjim."

"Ne mislim da je auto bio loš tokom vikenda, samo smo se poprilično mučili sa gumama. Veoma smo razočarani, ali je važno da naučimo što više od današnje trke", izjavio je Botas.

Felipe je trku startovao iz boksa usled promene prednjeg krila nakon štete pretrpljene u kvalifikacijama. Brazilac je takođe bio na strategiji sa dva zaustavljanja i bio je u bodovima, sve dok nije bio prinuđen da se povuče sa trke u krugu 63, usled velikih temperatura kočnica.

"Trka je išla dobro, borio sam se i osvajao pozicije od starta trke i tokom većeg dela sam imao veoma dobar tempo. Nažalost, usled bušenja gume sam morao ponovo u boks. Čuvao sam kočnice tokom cele trke, ali pred kraj sam bio jako blizu Gutiereza, temperature su skočile i morao sam da se zaustavim", kratko je rekao Masa.

Rob Smedli je dodao kako je Masina trka bila diktirana od strane bezbednosnih razloga.

"Pronašli smo oštećenje u strukturi prednjeg krila, što verujemo da su prouzrokovali ivičnjaci. Morali smo da ga promenimo zbog bezbednosnih razloga, te je zato morao da startuje iz boksa. Startovao je na opcionim gumama i vozio dobro sve dok nije došlo do povećane degradacije. Tada smo stavili primarne i sve je funkcionisalo dobro."

"Nažalost, došlo je do bušenja gume i morao je opet u boks. Nakon nekog vremena, morali smo da ga vratimo u garažu zbog trošenja kočnica, čije su temperature otišle do neba nakon vožnje iza Gutiereza."

"Valterijeva trka nije bila tako dinamična, ali je uspeo svega da ostvari dva boda. Mučili smo se sa degradacijom, tako da njegov tempo nije bio na nivou na kom treba, naročito jer on veoma dobro brine o gumama. U tome je među najboljima na gridu. Nažalost, kao grupa, nismo dobro proračunali kombinaciju asvalta i guma i to je prva stvar o kojoj treba da razmišljamo", dodao je Smedli.

Valteri je nakon trke zadržao sedmu poziciju u šampionatu vozača, dok je Masa pao na deveto mesto iza Pereza. Vilijams je i dalje četvrti u timskom delu.