Raikonen razočaran ishodom trke


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.07.2016.


Raikonen razočaran ishodom trke

©FerrariF1

Finac je izjavio kako je auto imao dobar tempo celog vikenda i da su očekivali da unovče visoke performanse koje su bile tu sve vreme.

Fanovi i eksperti širom sveta tvrde kako je Ferarijeva strategija da startuju na super mekim, umesto na ultra mekim pneumaticima, bila odlična opcija, Kimi žali što je nije bolje iskoristio.

"Očigledno je da ovo nije bio lak dan za nas. Smatram da nismo dobili onoliko koliko smo mogli ali tako je, i dalje je ovo najbolji rezultat koji sam mogao da postignem danas. Imali smo stvarno dobar tempo krajem trke i možda je postojala prilika da obiđem Maksa, ali onda su podignute žute zastave te je on završio ispred mene. Dešava se...", razočarano je rekao Kimi.

 lost precious time trying to pass Ricciardo, I got close to him many times, but then I was losing traction trying to get out of turn two. Once I got past him I had a very good speed and I was very happy with the handling. In the last part of the race I think I could have passed Max, but with the yellow flags on track it was not possible

"Auto je imao dobro ponašanje celog vikenda, imali smo dobar start, ali sam se onda našao na šestoj poziciji, nakon prve zamene pneumatika, i upao sam u gužvu. Izgubio sam dosta vremena pokušavajući da obiđem Rikarda. Kad god bih mu se približio, gubio sam prianjanje na izlasku krivine 2."

Dodao je takođe da je ceo tim pogođen nakon eksplozije Sebastianove gume i da ih je to sprečilo da osvoje više bodova.

"Očigledno da je loš rezultat za tim, Seb je imao problem i to je koštalo dodatnih bodova. Sa brzinom koju smo imali, smatram da nismo dobili onoliko koliko zaslužujemo. Mada, sve je to deo trkanja i okrećemo se narednom vikendu", izjavio je Finac.