Hamilton pobednik dramatične Austrije


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 02.07.2016.


Hamilton pobednik dramatične Austrije

©MercedesAMGF1

Novo ime, stara adresa, staza u Spilbergu, sada zvana Red Bul ring, domaćin je još jedne VN Austrije. Nakon veoma uzbudljive trke sa mnogo preticanja, ostale su podignute obrve na dve stvari, Pireli i još jednu eksploziju pneumatika, ovoga puta kod Sebastiana Fetela, i na kontraverzan potez Nika Rozberga u poslednjem krugu trke.

Grid je postavljen bez Felipea Mase, koji je zbog promene prednjeg krila kažnjen startom iz boksa. Početak trke je bio bez ijednog incidenta. Sjajan start su imali Hamilton, Baton i Raikonen, kao i Rozberg i Fetel koji su krenuli iz sredine karavana. Hulkenberg je, međutim imao jako loš start i vrlo brzo je izgubio nekoliko mesta, iako je krenuo sa pozicije broj 2. Prvog vozača smo izgubili veoma brzo, pošto se Kvjat povukao iz trke već u krugu 3.

Usled nedostatka pravog izazivača u prvom stadijumu trke, Hamilton je u prvih nekoliko krugova napravio solidnu razliku u odnosu na ostatak karavana. Kako je najavio pre trke, promenio je stil vožnje i prilagodio ga ultra mekoj komponenti i taj posao je odlično obavljao i ostao na stazi znatno duže od svih koji su startovali na istim pneumaticima.

Prve zamene pneumatika su krenule u krugu 9 i većinom je izbor pao na meku komponentu. Rozberg je po svoj novi set otišao u krugu 11 i stavio je meke gume (žuta šara), što je bio znak strategije sa dva zaustavljanja. Za razliku od Hamiltona, on je imao samo jedan set mekih pneumatika, što je odlučeno tokom VN Evrope. Ferari je do tada već bio u poziciji 2,3 i njihovi vozači su obavljali dobar posao sa super mekom komponentom (crvena šara). 

Hamilton je, nakon sjajno odvešenog stinta na ultra mekim gumama, otišao u boks u 22. krugu i stavio meku komponentu, međutim, izgubio je oko pola sekunde zbog problema sa montiranjem zadnje leve gume. Ferari je več u sledećem krugu odgovorio i poslao Kimija po isti set guma, međutim nisu računali na gužvu prilikom vraćanja. Finac se sa novim setom guma vratio iza oba Red Bula, koji su već imali 8 krugova stare gume. Ovo je Kimiju znatno umanjilo šanse za sustizanjem Hamiltona.

Fetel je, nakon odlaska Hamiltona u boks postao vodeći i jedini u trci koji nije išao po nove gume. Sebastian je pokušao da ostane što duže na stazi i ostvari strategiju sa jednim zaustavljanjem, međutim to ga je koštalo svih bodova. Naime, u krugu 27, bez ikakvog upozorenja i pada performansi, njegova zadnja leva guma je naglo eksplodirala na startno ciljnom pravcu, pri maksimalnoj brzini. Fetel je naglo izgubio kontrolu nad bolidom i velikom brzinom udario u zaštitnu barijeru na desnoj strani staze, što ga je odbacilo na suprotnu stranu, sa potpuno uništenim prednjim delom. Ubrzo je sigurnosni auto izašao na stazu.

Sličan incident se desio na stazi Spa, gde je Fetelu pri punoj brzini eksplodirao pneumatik. Srećom iz oba incidenta je izašao nepovređen. Trenutno su ponovo oči uprte ka Pireliju, pošto ovakve stvari nisu po specifikacijama ovog tipa pneumatika a incidenti ovog tipa su krajnje nebezbedni. Vilijamsovi testovi su pokazali da meke gume mogu da izdrže 30 krugova bez pada performansi a da nakon tog trenutka degradacija čini svoje, dok je eksplozija guma pri ovim brzinama neprihvatljiva.


Copyright: Formula1.com

Nakon restarta trke i povlačenja sigurnosnog vozila, Magnusen je dobio kaznu od 5 sekundi jer je prilikom odbrane od Verlajna nekoliko puta menjao smer kretanja, dok je u odbrani dozvoljeno to uraditi jednom. Istu kaznu dobili su Hulkenberg i Grožan u krugu 36, samo zbog ubrzavanja pri prolasku kroz boks pod sigurnosnim automobilom. 

Rozberg je u tom trenutku bio vodeći, pratili su ga Hamilton, dva Red Bula i Kimi u Ferariju. Strategija kod Hamiltona je ipak promenjena i on je pozvan na još jednu zamenu pneumatika, što zbog nedovoljne očuvanosti meke komponente, što verovatno zbog straha od pucanja gume nakon Fetelovog incidenta. Na čuđenje mnogih, Hamilton je pozvan prvi u boks iako je Rozberg u tom trenutku bio vodeći.

Međutim, nakon što je Niko otišao krug kasnije, vratio se ispred Hamiltona, na šta je Britanac preko radio veze prokomentarisao kako je to Niko i dalje ispred njega. U krugu 64, Felipe Masa se povukao sa trke a dva kruga kasnije to su učinili i Alonso i Hulkenberg, koji je jedan od gubitnika dana, pošto je krenuo sa pozicije 2.

U poslednjem krugu videli smo dosta drame. Hamilton se skroz približio Rozbergu i imao je pomoć DRS-a. Nakon nekoliko napada, Rozberg je u krivini kasno kočio, usled čega je imao lošiji izlazak. Hamilton je to iskoristio te je ubrzao i krenuo u preticanje timskog kolege. Luis je prednost osvojio sa unutrašnje strane, te je u sledeću krivinu bio ispred Rozberga, ali je bio sa spoljašnje strane.


Copyright: SkySportsF1

U ovom trenutku, Rozberg je prvo pre krivine imao problem sa kočenjem, dok je u samoj krivini otišao preširoko, do same ivice staze, nije krenuo na vreme u skretanje udesno te se sudario sa Hamiltonom koji je bio ispred za trećinu dužine. Na snimku se jasno vidi da je Hamilton otišao vrlo široko i ostavio Rozbergu dosta mesta za brzi ulazak u krivinu. Nakon kontakta, Hamilton je izašao van staze a Rozberg je imao veliko oštećenje prednjeg stabilizatora sa puno krhotina i polomljenim prednjim krilom.

U istom trenutku, Perez je izleteo sa staze uz sudar u ogradu. Ovo je veoma zakomplikovalo stvari jer se izletanje desilo ispred dvoboja Mercedesa, pošto je Perez skoro kasnio za jedan krug. Žute zastave su podignute u sektoru 2, samo jednu krivinu ispred dvoboja. Nakon što se Hamilton vratio na stazu iza Rozberga, on ga je obišao tik pre mesta od kog kreće sektor žute zastave, te je u vodu pala istraga i eventualna kazna Hamiltona. 

Sa druge strane, protiv Rozberga je podignuta istraga zbog nebezbedne vožnje i nezaustavljanja oštećenog bolida. Ovu situaciju su sjajno iskoristili Maks Ferstapen i Kimi Raikonen, koji su završili na podijumu iza Hamiltona, dok je Rozberg uspeo da doveze auto do kraja i završi kao četvrti. 

Jedan od najvećih dobitnika trke je definitivno mladi Maks, koji je odličnom vožnjom ne samo sačuvao meke pneumatike 50 krugova, već je uspeo da se odbrani od naleta Kimija Raikonena na svežijim gumama i osvoji odlično drugo mesto. 

Nakon trke gorak ukus u vodeća dva tima, u Mercedesu zbog izgubljenog duplog podijuma a u Ferariju zbog katastrofalnog ponašanja Pirelijevih guma, kao i vrlo moguće pobede, imavši u vidu osvojeno drugo mesto od strane Maksa Ferstapena. Hamilton je sa ovom pobedom ostvario značajan uspeh za svoju naciju, pošto je ovo 250. pobeda koju su ostvarili britanski vozači u Formuli 1.