Fetel najbrži na trećem treningu, Rozberg u problemima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.07.2016.


Fetel najbrži na trećem treningu, Rozberg u problemima

©FerrariF1

Staza u Spilbergu pravila je dosta problema vozačima i na trećem treningu. Nakon jakog pljuska koji je juče oprao gumu koja je nanešena, vozači su se danas suočili sa velikom degradacijom na ultra mekim gumama.

Najbolje vreme postavio je Sebastijan Fetel, drugi je njegov klupski kolega Kimi Raikonen, dok je na trećem mestu Hamilton iz Mercedesa, praćen Rikardom iz Red Bula.

Na petom mestu našao se Maks Ferštapen,  a za njim slede Botas i Masa iz Vilijamsa. Botas je imao izletanje u poslednjoj krivini na samom kraju treninga.

Osmo mesto zauzeo je Hilkenberg iz Fors Indije, a prvih deset zatvaraju Baton i Alonso iz Meklarena. Alonso je takođe oštetio bolid u krivini osam. Prelaskom preko ivičnjaka, došlo je do oštećenja donjeg dela bolida, paje bilo vidno otpadanje delova sa njegovog Meklarena.

Nakon jučešnjeg postavljanja rekorda staze, Rozberg je danas imao puno problema. Sredinom treninga, kada je pokušao da postavi vreme kuga, vozač Mercedesa je oštetio vešanje zadnjeg levog točka pri prelasku preko ivičnjaka, a potom izgubivši kontrolu izleteo sa staze, oštetivši nos, a potom i zadnji deo. Trening je prekinut, Rozberg je ostao nepovređen, ali je njegov bolid prilično oštećen, pa je pitanje da li njegovi mehaničari mogu za dva sata da poprave bolid.

Rozberg će, kao i Fetel, morati da promeni menjač, pa će dobiti kaznu od 5 mesta unazad, što će mu dodatno otežati posao u trci.

Rezultati III treninga za Veliku nagradu Austrije: