Fetel: "Formula 1 mora da ostane opasna"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 21.06.2016.


Fetel: "Formula 1 mora da ostane opasna"

©FerrariF1

Bezbednosti u F1 ostaje glavni prioritet FIA-e, a najveća inicijativa ostaje iza uvođenja Halo kokpit zaštite, koja se priprema za sledeću godinu. Međutim, promene u tehničkom delu pravilnika koje se najavljuju za 2017. godinu će omogućiti uvođenje širih bolida sa dosta više prianjanja [downforce]. Ovo bi moglo da smanji vremena po krugu za čak 5 sekundi i ponovo pozicionira Formulu u najekstremnije trkačke serije.

Fetel je, na FIA-inoj sportskoj konferenciji u italijanskom gradu Turinu, rekao kako je zadržavanje elementra opasnosti ključan faktor u održanju dugoročne privlačnosti Formule 1.

"To jeste problematično pitanje, naći pravi balans i to može nekome zvučati pogrešno u početku, ali ovaj sport treba da ostane u neku ruku opasan, jer je to izuzetno privlačno ljudima. Ako izgubite taj sastojak opasnosti, ljudi više neće misliti kako je to nešto čime ne može svako da se bavi i polako će nestati interesovanja", rekao je Fetel.

"Međutim, to treba pravilno da se ostvari, što oni [FIA] i pokušavaju duže vremena. Regulacije za sledeću sezonu bi trebalo da predstavljaju korak napred ka ostvarivanju tog cilja, barem za nas, vozače. Nama je uvek sjajno kada možemo brže. Sa ovim definitivno idemo korak unapred."

Fetel veruje da je sve kompromis između bezbednosti i uzbuđenja.

"Činjenica da su automobili postali dosta bezbedniji je lepa za nas. Mnogo godina unazad, vozači očigledno nisu bili te sreće, bolidi nisu nikad bili sigurni kao što su danas. Tako da treba naći pravi kompromis."

"Rešenje je u pravoj količini svih sastojaka: strasti, brzini, opasnosti, buci. Ali u isto vreme, sport podjednako treba da bude bezbedan. Ne smemo da zatvorimo oči ako se dese loše stvari, već treba da reagujemo. Mislim da u prethodnim godinama to jesmo uradili, a i dalje ćemo to raditi."

Fetel je takođe dodao problem kako realistično preneti gledaocima kod kuće brzinu koju bolidi F1 postižu. Smatra da su staze, kako što je nova u Bakuu, sa malim proširenjima staze i minimalnim prostorom za grešku dobar način za rešavanje tog problema.

"Mislim da trkanje treba da se vrati svojim osnovnim stubovima, a najvažniji od njih je brzina. Stvarno je bezveze da sedim ovde i objašnjavam vam kako je to voziti jedan od tih automobila, umesto da sami možete to da doživite. Taj osećaj brzine i brzih prolazaka kroz krivine je neverovatan."

"Brzina je oduvek bila glavni stub, kroz celu F1 istoriju. Ako pričate sa vozačima kao što je Stirling Mos, reći će vam da je u to vreme bolid Formule 1 bio najbolji i najuzbudljivi auto na svetu. Treba dodati i da je opasnost imala veliki doprinos u tome, naročito kod uzbuđenja."

"Nakon prošlonedeljne trke u Bakuu, staza je dobila dosta kritika da je previše opasna. Ne slažem se sa tim. Mislim da su FIA i narod Bakua, organizatori, odradili vraški dobar posao kako bi smestili stazu na mesto koje očigledno nije namenjeno za trkanje, ali u tome je i najveća čar. Prostora za grešku je bilo neverovatno malo i to je ono što trkanje čini tako zabavnim i to ga je činilo zabavnim u prošlosti", završio je Fetel.