Toro Roso bez poena - duplo odustajanje


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 19.06.2016.


Toro Roso bez poena - duplo odustajanje

©ToroRossoF1

Trku je prvo završio Rus Danil Kvjat, koji je već u sedmom krugu parkirao svoj automobil van staze i javio timu da ima problema sa vešanjem, usled čega ne može da nastavi trku.

"Veoma sam razočaran današnjim danom, uspeo sam da odvezem svega par krugova zbog problema sa zadnjim vešanjem. Auto je bio težak za upravljanje na početku trke i iako smo imali dobar početak, na kraju sam morao da stanem. Ovo je šteta, ali to je život, ovo je deo trkanja", izjavio je Kvjat.

Dodao je kako tim treba da istraži šta se desilo kako bi razumeli problem, ali da definitivno nastavljaju da guraju napred i da se bore.

"Ostaćemo pozitivini pošto je tempo bio solidan celog vikenda, tako da budućnost deluje svetlo i nadamo se da će naići trke u budućnosti u kojima ćemo uživati".

Kod timskog kolege Sainca, ista priča, međutim, on je uspeo da stigne do polovine trke, pre nego što se, u krugu 33, povukao zbog istog problema. I za njega, ovo je bio prilično naporan vikend.

"Iako smo vratili tempo na trci, problem sa suspenzijom me je naterao da završim trku. Šteta je, jer sam imao pozitivan utisak o automobilu, a i tempo nam je bio solidan. Ipak, znam da će uskoro biti bolje. Kada se ovo desi, kao vozaču ne ostaje vam ništa drugo nego da što pre zaboravite i da radite naporno za narednu trku."

"Ne treba zaboraviti da smo napredovali počev od Barselone tako da me ovo kratkotrajno talasanje neće uznemiriti, ovo je bio samo manje produktivan vikend i to je sve. Radujem se narednoj trci u Austriji", izjavio je Sainc.