Fetel ponosan na Ferari


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 18.06.2016.


Fetel ponosan na Ferari

©FerrariF1

Fetel je izjavio kako je drugo mestu u Bakuu sjajan povratak Ferarija nakon sporog starta vikenda za VN Evrope. 
Nemac je startovao treći, ali nije uspeo da ponovi munjevit start sa prethodne trke iz Kanade. Međutim, već u šestom krugu, uspeo je da obiđe Rikarda i ustali se na drugoj poziciji, na kojoj je i završio trku. Ferari je vikend započeo sa velikim zaostatkom u odnosu na Mercedesov tempo i Nemac je dodao kako je ovo najbolje čemu su mogli da se nadaju.

"Danas smo svi uradili veliki posao. Već na kraju jučerašnjeg dana, auto je oživljavao. U petak smo se najviše mučili, ali danas se sve to isplatilo", rekao je Fetel.

"Dva puta zaredom na podijumu je odličan rezultat, prikupljeno je puno bodova, iako je ovaj vikend bio dijametralno različit od prošlog. Ali rezultati su tu, tempo je dobar i auto se dobro ponaša. Ovo je sve u svemu sjajan rezultat, naročito zahvaljujući timu."

Dodao je, takođe, da je tim imao koristi od jučerašnjeg izletanja Luisa Hamiltona i pada na 10. mesto u kvalifikacijama. Izjavio je kako je Mercedes ceo vikend bio veoma brz, ali i da oni nisu imali konkurentan tempo, najviše tokom petka.

"To nam nije bio dobar dan, nismo imali tempa, auto se loše ponašao. Onda smo dosta promenili podešavanja za subotu, što je donekle dalo rezultata u kvalifikacijama."

"Veoma sam ponosan i srećan jer smo kao tim funkcionisali veoma dobro. Jako mi je žao što Kimi nije mogao da zadrži drugu poziciju, ispao je veoma fer i doneo je odličnu odluku za tim kada mi je prepustio poziciju. Takođe mi je krivo što nismo uspeli da završimo obojica na podijumu. Takođe, veoma sam iznenađen što nije bilo sigurnosnog automobila", izjavio je Nemac.


Copyright: Formula1.com

Na drugoj strani boksa, veliki bes se javio kod Kimija, pre svega zbog odluke sudija da ga kazne sa 5 sekundi zbog sečenja linije koja označava ulaz u boks.

"Veoma sam razočaran ishodom ovog vikenda, ovo je daleko od zabavne trke. U trci je auto bio veoma dobar i što je najbitnije, brzina je bila tu."

"U jednom trenutku prešao sam preko bele linije i dobio 5 sekundi kazne. Razumem da postoje pravila oko sečenaj linija, ali mislim da je to veoma glupo i budalasto jer nema nikakvog dobitka nad protivnikom ako se tuda prođe", besno je izjavio Kimi.

Dodao je kako je od tog trenutka pokušavao da pobegne Perezu, kako bi sačuvao poziciju, ali je u nekoliko navrata previše vremena izgubio iza kola koja su kasnila za krug. Na ovo je dodao: "Taj čovek koji je video da sam sekao liniju je takođe trebalo da pazi da li vozači poštuju plave zastavice!"

"Ne smeta mi činjenica da sam menjao pozicije sa Sebastijanom, pošto sam svakako imao kaznu od 5 sekundi. Međutim, u momentu kada sam mu dozvolio da prođe sam izgubio 2.5 sekundi u krugu i to mi nije pomoglo. Do kraja trke sam sigurno mogao da ostanem ispred Pereza, ali nije bilo smisla da se borim i rizikujem."

"Današnja trka je očigledno mogla da se potpuno drugačije završi, ali uzevši u obzir šta se sve izdešavalo, krajnji rezultat i nije tako loš", završio je Ledeni u svom stilu.


Copyright: FerrariF1