De la Rosa u HRT-u


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.11.2011.


De la Rosa u HRT-u

©

Prošle godine De la Rosa je vozio za Zauber, da bi nekoliko trka pre kraja sezone dobio otkaz u švajcarskoj ekipi zbog nezadovoljavajućih rezultata. Posle Zaubera, španski veteran vratio se u Meklaren u kome je na mestu test vozača od 2003.

"Ovo je vrlo značajan korak u mojoj karijeri. Na veoma sam dobrom nivou u smislu zrelosti i spreman sam da prihvatim ovaj izazov sa velikom motivacijom. Kada sam odlučio da se priključim čitavom projektu bila su prisutna tri odlučujuća faktora: moja želja, povratak među aktivne konkurente i činjenica da je HRT španski tim u kome poznajem ljude koji vode čitav projekat, među kojima je i Luis Perez Sala", rekao je De la Rosa.

"Tu sam da radim naporno sa skromnošću i poniznošću, prihvatajući mesto na kome se sada nalazimo ali sa mislima gde želimo da budemo za dve godine. Za mene, ovo je period kada treba da sve što sam naučio u vrhunskim trkačkim timovima postavim u praktičnu primenu kako bi tim i ja napredovali. Ponosan sam što Španija ima Formula 1 tim i što ja imam priliku da budem njegov vozač. Ja ću pokazati zahvalnost kroz rad u HRT-u za njihovo poverenje koji su mi ukazali. Na kraju želim da se zahvalim Meklarenu koji mi je dao dozvolu za odlazak. Proveo sam odličnih 8 godina sa njima, rastući kao osoba i vozač. Bez njih ja danas ne bih bio ovde gde sam sada", dodao je španski veteran.

"Cilj tima uvek je bio da se ojača u svakom apektu: ekonomskom, tehničkom ali i sa sportskog aspekta. Bez sumnje dolazak Pedra de la Rose sledeće sezone daje odličnu osnovu razvoju našeg projekta. Mi smo mlad tim koji treba da napreduje, a sa njegovim dolaskom ubeđen sam da ćemo to upravo i uraditi. Pored toga što je odličan čovek, on je i iskusan vozač, što njegova karijera i položaj u Formuli 1 dokazuju. Želim mu najiskreniju dobrodošlicu. Siguran sam da će se dobro adaptirati i da ćemo zajedno postiće velike uspehe", rekao je Kolin Kols, šef HRT-a.