Perez: Odličan je osećaj prestići Kimija u poslednjem krugu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.06.2016.


Perez: Odličan je osećaj prestići Kimija u poslednjem krugu

©ForceIndiaF1

Perez je imao prilično dramatičan vikend u Bakuu. Nakon greške na 3. treningu i zamene menjača, osvojio je drugo mesto na kvalifikacijama ali je usled kazne zbog promene startovao sa pozicije 7. Odličan start i proboj nakon nekoliko krivna na četvrto mesto, dali su mu odličnu poziciju za nastavak.

Pretnja od strane Hamiltona nestala je nakon problema koje je Britanac imao sa podešavanjima motora, a šansa za proboj napred otvorila se kada je Raikonen kažnjen sa 5 sekundi zbog prestupa preko linije boksa pri borbi za poziciju. Uz to Finac je imao problema sa elektronikom te je dodatno morao da popusti, a Perez je tu video svoju šansu i sustigao vozača Ferarija.

Iako nije morao da obiđe Raikonena kome se na ruzultat dodaje 5 sekundi ako ne odradi kaznu, Perez je ipak odlučio da napadne i obiđe vozača Ferarija.

"Juče kada sam oštetio auto udarom u zid na 3. treningu bio sam veoma frustriran. Momci su odradili odličan posao uspeli da poprave bolid. Zatim sam odradio dobar posao u kvalifikacijama".

"Startovao sam sa pozicije 7, morao sam da se probijam napred. Imao sam dobar start, dobar prvi krug".

"Borio sam se sa Kimijem do samog kraja. Znao sam da je pod kaznom, ali je bio dobar osećaj prestići ga u poslednjem krugu. Kada sam video priliku i procenio da nema rizika, odradio sam manevar i pretekao ga. Iako sam znao da je podijum osiguran, lepši je osećaj završiti trku na trećem mestu", rekao je Perez.

Hilkenberg nije imao baš toliko uspeha koliko je imao Perez, ali je ipak doneo timu dva boda plasmanom na poziciju 9.

Perez je sada na 8. mestu u poretku vozača sa 39 bodova, u sendviču između vozača Vilijamasa koji imaju 52 (Botas) i 38 (Masa).