Rozberg prvi pobednik ulične staze u Bakuu


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 18.06.2016.


Rozberg prvi pobednik ulične staze u Bakuu

©MercedesAMGF1

VN Evrope, ulična staza, ovog puta u Bakuu, glavnom gradu Azerbejžana, doživela je premijeru ovog vikenda. Glavni krivac za dizajn najnovije staze je, niko drugi do Herman Tilke. 

Od samog početka, staza se pokazala kao krajnje dinamična. Videli smo probleme sa ivičnjacima, kanalizacionim odvodima, mačkama po stazi, kao i plastičnim kesama tokom same trke. Takođe, sam dizajn staze je doveo do dosta problema tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, gde smo više od jednog puta viđali sudare i sigurnosna vozila u GP serijama, čak i lančani sudar.

Sam start trke je, suprotno svim prognozama, protekao mirno sa samo jednim manjim incidentom na začelju, gde je Gutierez, usled kontakta sa Hulkenbergom, oštetio prednje krilo, te je morao u boks, dok je Palmer u prvoj krivini otišao preširoko. Osim Pereza koji je napredovao 2 pozicije na startu, nakon nekoliko krivina nije bilo većih pomeranja među prvih 10. Harijanto je takođe otišao u boks usled oštećenja. 

Većina vozača je startovala na super mekim pneumaticima, dok su samo Erikson, Hulkenberg i Verlajn bili na mekoj komponenti. Ovakav sastav je najavljivao već postavljene prognoze, većina vozača će ići sa jednim zaustavljanjem. 

Već u krugovima 5, odnosno 6, svoje prve zamene su napravili Sajnc, Ferstapen, Alonso i Kvjat, čime su zvanično prešli na strategiju sa dva zaustavljanja sa mekim pneumaticima. U istom krugu, Fetel je uspeo da obiđe Rikarda na stazi i ustali se na poziciji 2. Nakon što je izgubio poziciju, Rikardo je pozvan u boks kako bi pokušao da vrati poziciju kroz popularni "undercut". 

U narednom krugu, desio se peh na automobilu Danila Kvjata, te je zbok problema sa suspenzijom morao da napusti trku. Nakon solidnih rezultata na kvalifikacijama, definitivno su srušene nade koje je gajio tim Toro Rosa oko današnje trke. 

Trka se nastavila odvijati normalnim tokom, sve dok se nije javio Kimi i besno je na timski radio opsovao kako po stazi leti poveća plastična kesa, koja se kasnije zakačila na Fetelovu prednju suspenziju. Međutim, ovo mu je očigledno odvuklo pažnju, pošto je Kimi u istom krugu presekao liniju koja označava ulazak u boks, što mu je donelo 5 sekundi kazne na konačan plasman.

U devetom krugu, Fetelov inženjer ga je pozvao u boks na zamenu pneumatika, kako bi odgovorili na Rikardovu raniju zamenu, ali je Sebastian to odbio sa obrazloženjem da je tempo veoma dobar, što je kasnije pokazalo kao odlična odluka.

Luis Hamilton je od početka vozio trku za sebe. Kako je na jučerašnjim kvalifikacijama nekoliko puta imao izletanja, to je dovelo do incidenta i prekida kvalifikacija, usled čega je startovao sa 10. pozicije. Od početka trke, vozio je solidno i polako vraćao pozicije, međutim, novi problemi su počeli već u krugu 16, kada je Britanac javio da ima problema sa velikim vibracijama na kočnicama. 

Sebastian Fetel je konačno ušao u boks u krugu 21 i stavio meku komponentu, čime je potvrdio da će ići na jedno zaustavljanje. Ovo je ključan trenutak u trci za njega, pošto se vratio na poziciju 3, ispred Rikarda. Krug kasnije, pratio ga je Niko Rozberg, a drugi put je ušao i Maks Ferstapen. Felipe Nasr je imao puno sreće prilikom izlaska iz krivine, pošto je zakačio barijere, ali je prošao bez većih problema.


Copyright: Formula1.com

Rikardo se mučio sa svojim pneumaticima, te je u jednom krugu izgubio 2 pozicije od bolida pogonjenih Mercedesovim motorom, te je u krugu 23 odlučio da ode po novi set pneumatika. Sa druge strane, problemi kod Hamiltona su se nastavili. Uporno je javljao svom timu da mu ceo volan svetli sa upozorenjima. Britanac je bio vidno frustriran, jer usled pravila o komunikaciji tokom trke nije mogao da dobije pomoć od svog tima, iako je nekoliko puta pokušavao da izvuče bilo kakvu informaciju od njih.

U krugu 33, potpuno uništena trka za Toro Roso, jer se i Sainc povukao usled problema sa suspenzijom.   Perez je, sjajnom vožnjom, već prišao Kimiju na 3 sekunde zaostatka, što je praktično značilo da će biti na podijumu usled Finčeve kazne. 

Sledeći vozač koji je imao problema je bio Verlajn, koji je javio da mu kočnice u potpunosti ne rade, te je uskoro parkirao svoj bolid i završio trku. Slično se desilo i sa Alonsom, koji je samo 2 kruga kasnije ostao zaglavljen u 4. brzini, te je i on završio trku pre karirane zastave, četvrti put u ovoj sezoni.

Nekoliko krugova pre kraja, Perez je ubrzao i znatno se približio Kimiju da bi na kraju, sam obišao Finca, iako je već imao treće mesto u rukama. Niko Rozberg je, veoma mirno priveo trku kraju i poneo kući petu pobedu u sezoni a ukupno 19. Pored toga, imao je i pol poziciju i najbrže vreme na stazi.

Uprkos svim pretpostavkama i predviđanjima, nije bilo većih incidenata. U par navrata je viđena lokalna žuta zastava, ali nije bilo potrebe za izlaskom sigurnosnog vozila. Prilikom kratke konferencije na podijumu, ovu činjenicu je prokomentarisao i Sebastian Fetel i šaljivo je dobacio da mu je žao svih koji su se kladili na izlazak sigurnosnog vozila.

Rezultati trke za Veliku nagradu Evrope, Azerbejdžan, Baku:

1 Rozberg - Mercedes 1:32.52.366

2 Fetel - Ferari +16.9

3 Perez - Fors Indija +25.2

4 Raikonen - Ferari +33.1

5 Hamilton - Mercedes +56.3

6 Botas - Vilijams +60.8

7 Rikardo - Red Bul +69.2

8 Ferštapen - Red Bul +70.6

9 Hilkenberg - Fors Indija +77.7

10 Masa - Vilijams +85.3

11 Baton - Meklaren +104.8

12 Nasr - Zauber +1 krug

13 Gržan - Has +1 krug

14 Magnusen - Reno +1 krug

15 Palmer - Reno +1 krug

16 Gutijerez - Has +1 krug

17 Erikson - Zauber +1 krug

18 Harijanto - Manor +1 krug

Trku nisu završili:

19 Alonso - Meklaren

20 Verlajn - Manor

21 Sajnc - Toro Roso

22 Kvjat - Toro Roso