Meklaren i Honda ponovo zajedno?


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.11.2011.


Meklaren i Honda ponovo zajedno?

©

Po sadašnjem stanju stvari, Meklaren ima ugovor sa Mercedesom do kraja 2012. sa mogućnošću produžetka do 2015. i naravno na dalje.

Prvi od razloga trenutne sradnje je što Meklaren dobija besplatno motore Mercedesa ali samo do kraja sledeće godine. Mercedes sada ima fabrički tim pa bi ugovor bio spušten na komercijalni nivo, a Meklaren bi morao da plaća oko 8 miliona € godišnje za motore Mercedesa.

Meklaren gubi svoju poziciju kao tim što se tiče tehnološke saradnje. Dok Red Bul svojim finansijama može da pokriva i razvoj novih Renoovih motora za 2014. ima i B tim - Toro Roso, za ispitivanje i razvoj kao i kalenje maldih vozača, Meklaren to ne može sad sebi da priušti. Korak u tom pravcu bio je saradnja sa Fors Indijom, prodaja menjača, kao i nedavni ugovor sa Marusijom ali sve je to nedovoljno za tim iz Vokinga ako iza leđa nema podršku proizvođača motora i nije u poziciji "premijum" sardnje.

Najavljeni sastanak FOTA-e oko daljeg smanjenja troškova timova imaće podršku Meklarena dok su Ferari, Mercedes i Red Bul suzdržaniji oko daljeg kresanja budžeta. Razlozi su jasni za ovakav stav navedena tri tima ali i Meklarena koji više nije u rangu kada su finansije u pitanju. Daleko od toga da je tim iz Vokinga "ugrožen" on svakako ima budžet veći od polovine timova na gridu, ali je u "neravnopravnom" položaju sa najvećim konkurentima što ga stavlja u defanzivan položaj, koji neće dati vrhunske rezultate , koji donose novac i nove sponzore.

Najbolji primer za ono što se može desiti Meklarenu je Vilijmas, koji nekoliko godina "tone", tragajući za pouzdanim vrhunskim motorom i premijum snabdevačem.

Honda je u razmatranju povratka, a mendžment treba da da završnu reč.

Razlozi zbog kojih bi se Honda vratila su mnogobrojni.

Najuspešniji period Honde kao dobavljača motora upravo je iz perioda saradnje sa Meklarenom od 1988 do 1992.

Debakl Honde kao tima sigurno kompaniji iz Japana stoji kao najveći ožiljak, pogotvu što su na povlačenju krajem 2008. ostavili šampionski bolid- Bron GP-u za 2009. Bolid je bio pogonjen Mercedesovim agregatom, a posle pretvoren u Mercedes GP, tako da je Mercedes došao u tim "na gotovo".

Još jedan razlog je svakako tehnološki razvoj, novi 1.6l V6 turbo motor koji će pored Honde svakako privući još kompanija. Jedna od njih je P.U.R.E. koja već radi na agregatu za novu turbo eru.

Honda kao i Reno nema nameru da u Formuli 1 bude u svojstvu tima u doglednoj budućnosti, već u svojstvu dobavljača agregata. Meklaren sada klizi sličnoj situaciji u kojoj se nalazio Red Bul, odnosno Vilijams, pre nekoliko sezona, kada nije imao konkurentan agregat, a niko od premijum proizvođača nije želeo da uđe u saradnju.

Renoovi godišnji troškovi za proizvodnju agregata su oko 120 miliona €, a nakon oduzimanja sume od prodaje motora njegovi troškovi su 60 miliona € što je prihvatljivo za ovu fabriku. Od sledeće sezone biće još manji pošto će dostavljati motore za četiri ekipe. Sve ovo su "sitni" troškovi ako se saberu oni iz 2009. kada je Reno kao tim trošio od 250-280 miliona €, a troškovi ekipe kada se oduzmu prihodi bili su oko 180 miliona €.

Nova tehnologija će doneti i manje odnosno jeftinije agregate, novi tehnološki napredak, što je cilj svakog velikog proizvođača, pa i Honde. Ako pogledamo i stepen prisutnosti i benefite od reklamiranja brenda u vrhunskom sportu japanska kompanija je već na vratima povratka. Red ispred mnogo je veći. Sigurno da ima još interesenata za nove ekonomski i tehnološki prihvatljive turbo agregate.