Fetel zadovoljan drugim mestom, Raikonen šesti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.06.2016.


Fetel zadovoljan drugim mestom, Raikonen šesti

©FerrariF1

Fetel iz Kanade odlazi prilično zadovoljan uz osvojeno drugo mesto. Nakon fenomenalnog starta sa pozicije 3 preuzeo je vođstvo i vodio prvih 11 krugova odnosno do odlaska na servis.

"Imao sam fantastičan start. Prvi krug bio je prilično težak i rizičan. Mučio sam se na kočenju, a vetar koji je duvao odpozadi otežavao je stvari. Prerano smo prešli na strategiju koju smo hteli da primenimo malo kasnije. Hamilton je ostao na stazi i isproba kako će se gume ponašati. Potrajale su nešto duže od onoga što smo očekivali."

"Čitava nova situacija otežala je smanjivanje razlike za Hamiltonom. Generalno, dobar vikend za nas. Mučili smo se u poslednjih nekoliko trka. Sad kada smo opronašli novi potencijal i performanse u bolidu trkanje opet postaje zabavno.", rekao je Fetel.

Arivabene je priznao da su u Ferariju loše odradili procenu trošenja pnumatika, kao i da je poziv na servis Fetelu i Raikonenu, bio greška.

Kimi Raikonen imao je nešto težu trku i više posla u borbi sa rivalima. Iza sebe je imao i Nika Rozberga koji se probijao iz sredine grida. Na kraju trku je završio kao šesti, uz sekundu zaostatka za rozbergom koji je upravo u završnom krugu napravio grešku koja ga je mogla koštati više pozicija.