Hamilton pobedio i pored lošeg starta, Rozberg peti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.06.2016.


Hamilton pobedio i pored lošeg starta, Rozberg peti

©MercedesAMGF1

Luis Hamilton prilično zadovoljan odlazi iz Kanade. Nakon lošeg starta kada je Fetel uspeo da ga pretekne, uz kontakt sa Rozbergom u prvoj krivini, pobeda je fantastičan rezultat.

Taktika od jednog servisa (ultra meke - meke), naspram dva zaustavljanja za Fetela (ultra meke - super meke - meke), urodila je plodom, pa je uz dominantniji Mercedesov bolid Hamilton uspeo da odnsose pobedu.

"Prvi krug je bio užasan. Imao sam još jedan loš start,  ne znam pravi razlog, možda sam pregrejao kvačilo. Seb (Fetel) i Niko (Rozberg) su imali dobar start. Moje gume su bil hladne, proklizao sam, ali sam kao i Niko imao sreće da iz kontakta sa njim izađem sa neoštećenim bolidom. Nakon toga počeo sam poteru za Fetelom.", rekao je Hamilton.

Hamilton je sada u zaostatku 9 bodova za vodećim u šampionatu, Nikom Rozbergom.

Još jedna frustrirajuća trka za Rozberga. Nakon kontakta sa Hamiltonom, pao je na devetu poziciju i do samog kraja vodio borbu sa rivalima za svaku poziciju. Na samom kraju trke u borbi sa Ferštapenom za poziciju 4, izgubio je kontrolu na kočenju pri pokušaju preticanja i pri tom izleteo sa staze. Ipak, uspeo je da sačuva motor od gašenja, vrati se na stazu i završi kao pletoplsirani, sa samo sekund prednosti nad Raikonenom koji ga je pristigao.

"Sebastijan je imao odličan start, ja sam imao dobar, dok je Luis prilično loše startovao. Imao sam kontakt sa Luisom u prvoj krivini, bio sam prilično isfrustiran, ali je trkanje moj posao i na meni je da sledeći put iz takvog duela izađem kao pobednik."

"Kontakt me je koštao dosta pozicija. Od tog trenutka bila je to borba za probijanje napred i povrat izgubljenog. Skoro da smo ostali bez goriva, pa na kraju nisam mogao da napadnem Maksa, na način koji sam želeo. Dobro se gradio, odradivši dobar posao na kraju. Imao sam više pokušaja, ali nisam uspeo. Na kraju frustrirajuće trke imao sam i sreće da ne izgubim poziciju u završnici.", rekao je Rozberg.