Hamilton pobednik VN Kanade


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 11.06.2016.


Hamilton pobednik VN Kanade

©F1Srbija.com

Nakon kruga za zagrevanje, Luis je strateški usmerio svoj auto u desno, kako bi ispratio idealnu trkačku putanju i već u prvoj krivini bio u potpunosti ispred timskog kolege, koji je startovao sa drugog mesta. Karlos Sainc je pre starta pomeren na začelje kolone zbog promene menjača.

Hamilton, međutim, nije računao na Sebastiana Fetela, koji je na startu prosto poleteo i već posle par desetina metara sa trećeg startnog mesta došao do vodeće pozicije. Rozberg je takođe imao solidan start, što je dovelo da na ulazu u prvu krivinu bude točak uz točak sa timskim kolegom. Na izlasku iz prve krivine, Luis je u potpunosti zatvorio Rozberga, što je dovelo do njihovog kontakta i Rozbergovog izletanja sa staze, nakon čega je Nemac izgubio dosta pozicija i vratio se na mesto 10. Uskoro je obišao Alonsa i privremeno se stabilizovao na 9. poziciji.

Fetel je već nakon nekoliko krivina napravio poprilično rastojanje u odnosu na ostatak, dok je jedino Hamilton uspevao da ga prati. Postavio je odmah najbrže vreme, dok je Hamilton uspeo da mu odgovori u krugu kasnije. Nakon 10-ak krugova, Fetelova prednost je bila veća od 1 sekunde, te je uspeo da pobegne iz DRS zone Luisa Hamiltona.

U krugu 10, došlo je do kvara na motoru Džensona Batona, što je bilo propraćeno paljenjem Meklarena. Baton se parkirao na bezbednom mestu van staze, te je FIA reagovala samo sa virtualnim sigurnosnim automobilom. U tom trenutku su vozačima poslata vremena od kojih ne smeju brže da voze. 

Ferari je doneo odluku da ovo "usporenje" trke iskoriste za promenu pneumatika, te su oba vozača pozvana u boks, gde im je bila stavljena super meka komponenta (crvena šara). Međutim, kako je požar brzo lokalizovan i bolid odguran van staze, virtuelni automobil je sklonjen veoma brzo, tokom Sebastianove promene pneumatika, što je dovelo da se Nemac vrati na neplanirano 4. mesto.

Ovo ga je dovelo u borbu sa oba vozača Red Bula, ali je do 17. kruga Fetel uspeo da se vrati na poziciju 2, bez puno izgubljenog vremena i krene u poteru za vodećim. U krugu 19 Palmer je morao da napusti trku i parkira svoj Reno u garažu, verovatno zbog kvara na kočnicama.

Fetel se polako ali sigurno približavao Hamiltonu i stigao do 5 sekundi zaostatka, pre nego što je Luis otišao u boks po meku komponentu, što je bio ujedno i njegov jedini odlazak, i vratio se 13 sekundi iza Fetela. Felipe Masa je u krugu 37 morao da završi trku, nakon što mu je tim javio da motor razvija previše velike temperature, koji je montiran prvi put za ovu trku. Felipe Masa je ovim odustajanjem prekinuo niz kao jedini vozač koji je završio sve trke u ovoj sezoni.

U istom krugu, Fetel je otišao na poslednju promenu pneumatika i stavio meke gume i već je, postavljanjem najbržeg kruga, počeo da smanjuje razliku za Hamiltonom. Rikardo u boks odlazi u krugu 39, gde je zadržan malo duže zbog problema sa postavljanjem prednjeg desnog pneumatika. Takođe, Maks Ferstapen je u letu promenio taktiku, te je otišao u boks po ultra meke gume.

Fetel je sigurno smanjivao prednost, te je od Hamiltona uzimao 5-6 desetinki po krugu i došao je do zaostatka od 5 sekundi i manje. Rozberg je, u krugu 52 neplanirano morao u boks zbog bušenja pneumatika, te je ponovo zatražio meke pneumatike. 

Međutim, Fetel je od 56. kruga nadalje napravio nekoliko grešaka, sve na istom mestu u poslednjoj šikanu, gde je usled prekasnog kočenja dolazilo do blokade prednjeg desnog pneumatika. Rezultati toga su uvek bila manja ili veća izletanja van šikane i povećanje zaostatka za 2 sekunde, što je definitivno zacementiralo Fetela na poziciju 2.

Pred sam kraj trke, Rozberg se našao veoma blizu Maksu Ferstapenu u borbi za četvrtu poziciju, pa je u jednom trenutku u poslednjem krugu napravio veliku grešku i u punoj brzini se okrenuo i izleteo van staze u poslednjoj šikani. Međutim uspeo je da se vrati na istu poziciju iza Ferstapena. Fetel do kraja nije uspeo da stigne Hamiltona, te je završio na drugom mestu, ispred Botasa, koji je doneo Vilijamsu još jedan podijum.

Toto Volf je, upitan odmah nakon trke, rekao kako pobedu definitivno duguju timskom strategu. Ovo je ukupno 51. pobeda za tim Mercedesa i Hamilton je na ovoj trci (tačnije u krugu 60) probio granicu od 2500 krugova provedenih u vođstvu i time se pridružio maloj grupici ljudi koju čine Fetel, Šumaher i Prost. 

 

Rezultati trke za Veliku nagradu Kanade:

1 Luis Hamilton - Mercedes 1:31:05.296

2 Sebastijan Fetel - Ferari +5.011

3 Valteri Botas - Vilijams +46.422

4 Maks Ferštapen - Red Bul +53.020

5 Niko Rozberg - Mercedes +1:02.093

6 Kimi Raikonen - Ferari +1:03.017

7 Danijel Rikardo - Red Bul +1:03.634

8 Niko Hilkenberg - Fors Indija +1 krug

9 Karlos Sajnc - Toro Roso +1 krug

10 Serhio Perez - Fors Indija +1 krug

11 Fernando Alonso - Meklaren +1 krug

12 Danil Kvjat - Toro Roso +1 krug

13 Esteban Gutijerez - Has +2 kruga

14 Roman Grožan - Has +2 kruga

15 Markus Erikson - Zauber +2 kruga

16 Kevin Magnussen - Reno +2 kruga

17 Paskal Verlajn - Manor +2 kruga

18 Felipe Nasr - Zauber +2 kruga

19 Rio Harijanto - Manor +2 kruga

Trku nisu završili

Felipe Masa - Vilijams - agregat

Džolion Palmer - Reno - gubitak vode

Dženson Baton - Meklaren - agregat