Raikonen: Staze koje pogoduju Ferariju tek dolaze


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.06.2016.


Raikonen: Staze koje pogoduju Ferariju tek dolaze

©FerrariF1

Nakon obećavajućeg tempa na testovima, Ferari nije uspeo da zapreti Mercedesu u prvih šest trka i već zaostaje 67 bodova za liderom šampionata. Na poslednje dve trke u Španiji, odnosno Monaku, Ferari je zaostajao ne samo za Mercedesom već i za Red Bulom, ali je Raikonen ubeđen da će u drugom delu sezone SF16H prikazati svoj pravi potencijal.

"Pojedine trke za koje smo sigurni da nam pogoduju premeštene su sa početka u drugu polovinu kalendara, a sve trke za koje znamo da nam ne pogoduju pomerene su u prvi deo. Pogled na rezultate ne govori uvek sve. Naravno da nismo zadovoljni pozicijom, želimo da napredujemo, radimo u oblastima za koje znamo da moramo da unapredimo, ali to nije tako lako, u suprotnom svi bi bili u vrhu", rekao je Raikonen.

Ferari je prošle godine odneo pobede u Maleziji, Mađarskoj i Singapuru. Iako tim ove sezone još uvek nije osvojio ni jedan Gran pri, Raikonen je siguran da je napravljen veliki pomak.

"Mnogo ljudi govori da ne radimo dobar posao kao prošle godine. Ako gledate samo pobede onda je to tako, ali vam to ne prikazuje celu sliku. Siguran sam da imamo boljki paket u odnosu na prošlu godinu ali su i rivali napredovali, a mi nismo na nivou na kome želimo da budemo."

Ipak, to je deo Formule 1, uvek želimo da napredujemo, uvek želimo da se borimo za pobedu na svakoj trci", dodao je Finac.