Kubica i Ferari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.11.2011.


Kubica i Ferari

©

Pitanja je i kakvi su planovi Kubice? O onome što se nije pričalo je da kada Kubica jednom bude spreman za povratak, pitanje je, da li će hteti da se vrati sa Lotusom? Tim je trenutno peti sa upola manje bodova od Mercdesa na poziciji 4, koji je takođe sa upola manje bodova u odnosu na trećeplasirani Ferari. Pitanje je i koliko je Lotus Grupa spremna da ponudi za ugovor sa talentovanim pilotom? Reno je sada i definitivno samo dostavljač motora timu Lotus Reno. Njegov uticaj je definitivno smanjen, kao naravno i interesi franacuskog proizvođača koji je trenutno upućen najviše na Red Bul. Fabrika od sledeće sezone, menja strategiju učešća i snabdeva četiri tima na gridu, među kojima je i Lotus, te je sada briga "novog" tima ko će voziti i za koliko novca.

Pored Lotus Renoa, za 27-ogodišnjeg Poljaka zainteresovana su još najmanje dva tima, a po određenim izvorima mesto ga čeka kada god bude spreman. Jedan od tih timova je među prvih četiri i veruje se da je u pitanju Ferari.

Ako uzmemo u obzir performanse Mase koje su u konstantnom padu od 2008. godine kada se borio za titulu, kao i vožnje Alonsa, razliku u bodovima (245 prema 108) sve ukazuje da je tim koji nudi mesto Skuderija. Da je nekim slučajem Alonso u kombinaciji za naslov prvaka u konkurenciji vozača, Ferari ne bi imao nikakve šanse za konstruktorsku titulu, upravo zbog slabih vožnji Felipea Mase.

Nedavno su kružile glasine da se Niko Rozberg sprema za prelazak u Ferari, ali su se ispostavile kao netačne, a Nemac je produžio ugovor sa Mercedesom do kraja 2013. sa klauzulom produžetka.

Ne bi začudilo da je Masa u Ferariju sa klauzulom u ugovoru koja ekipi omogućuje da raskine ugovor kada joj bude odgovaralo i dovede Kubicu kao njegovu zamenu.

Alonso ima ugovor do 2016. i odlične odnose sa Kubicom. Bila bi to kombinacija za Ferari koja bi zasigurno mogla da osvoji titulu konstruktora.