Skromno izdanje Meklarena na Katalunji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.05.2016.


Skromno izdanje Meklarena na Katalunji

©McLarenF1

Meklaren odlazi iz Španije sa dva upisana boda, koje je zaslužio Baton ozauzimanjem devetog mesta, ali i sa novim problemima na motoru Honde u Alonsovom MP4-31.

Španac je po prvi put ove sezone startovao iz prvih deset ali je odmah nakon starta prepustio poziciju klupskom kolegi Batonu. Kasnije tokom trke, držao je tempo iza Britanca, ali mu je iz tima javljeno da ostane iza i ne napada. POtom je usledilo i odustajanje u drugom delu trke, usled gubitka snage motora.

Start nije bio dobar, a potom sam se našao iza klupskog kolege. Bio sam malo brži ali šta je tu je. Dobio sam poruku da ostanem iza." "Komplikovana trka, nismo bili zasta u prilici da osvajamo bodove i pokažemo pravi tempo, malo sam razočaran zbog toga, naročito jer je za mene ovo domaća trka, a nisam bio u mogućnosti da pokažem pravi tempo".

"Loš start ograničio je brzinu mojih krugova tokom trke. Vozio sam iza Batona 50 krugova, a onda je došao kraj, najverovatnije u krivini 1. Nisam mogao da nastavim, ali nismo izgubili mnogo", rekao je Španac.

Baton je imao nešto dinamičniju trku, naročito poslednjih 15-ak krugova kada su ga lideri pristigli za čitav krug, a borba sa Grožanom za poziciju u tim trenucima bila u punom intenzitetu. Potom je zapretio i Kvjat koji je odvozio najbrži krug trke u 53. krugu.

"Šteta za Alonsovo odustajanje, imali smo dobru borbu. Imao sam odličan start ali trka nije bila tako jednostavna za mene. Nije bilo prijanjanja, mučio sam se šta god da sam isprobao od podešavanja. Pored toga, u samoj završnici, lideri na krau trke nisu bili toliko brzi, što mi je dodatno otežalo situaciju jer je Kvajt bio odmah iza Fetela i Rikarda na novijim gumama. Na svu sreću bio sam dovoljno brz da ostanem ispred i ne dozvolim mu da me napadne. Znali smo da će osvajanje bodova ovde teško ići, pa rezultat i nije tako loš", rekao je Baton.