Dobar povratak Felipea Mase, oba vozača u bodovima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.05.2016.


Dobar povratak Felipea Mase, oba vozača u bodovima

©WilliamsF1

Botasu su, strategija sa dva zaustavljanja, kao i sudar Mercedesovih vozača na startu, donela napredak od 2 pozicije u odnosu na start i konačno peto mesto. Ovakav ishod, sa pristojnim bodovima, je na kraju povoljan za Finca.

"Danas smo uzeli maksimum. Znamo da auto nije bio dovoljno brz ovog vikenda, ali smo ipak ostvarili dobar rezultat, tako da je to pozitivno. Naravno da želimo borbe za podijum, ali to ovog vikenda nije bilo moguće", izjavio je Botas.

Dodao je kako tim treba da nastavi sa razvojem bolida i da izvuku više tempa na srednje tvrdim gumama na ovakvom tipu staze. 

"Znali smo da ćemo napredovati nekoliko pozicija ukoliko se nešto nepredviđeno desi, dok bi bilo malo teže u slučaju normalne trke. Mnogo stvari može da se desi i ovaj put smo iz toga izvukli korist", završio je Botas.

Felipeu je strategija sa 3 zaustavljanja odradila odličan posao, naročito rano zaustavljanje u krugu 8, nakon čega je osvojio 10 pozicija i završetak trke u bodovima, pogotovo ako se u obzir uzme start sa 18. pozicije. Na tu činjenicu se osvrnuo i on sam.

"Bila je teška trka, staza nam nije najbolje legla i definitivno ne ona u kojoj bismo lako osvojili bodove i zato sam srećan. Znam da je razlika u odnosu na Red Bul velika, ali tako trenutno stoje stvari. Radujem se Monaku koji nam predstoji. Nadam se da ćemo bolje spremiti bolid za tu trku, jer je to veoma nepredvidiva staza i svašta može da se desi", izjavio je Masa.

Takođe se osvrnuo na pobedu najmlađeg vozača na gridu rekavši: "Zaista sam srećan zbog Maksa. Znak koliko ti znači prva pobeda, a pogotovo njemu jer je ima samo 18. godina."

Tim je na današnjoj trci osvojio ukupno 14 poena i ostao četvrti na listi konstruktora, sa 39 bodova ispred Toro Rosa.