Promena istorije - Maks Ferstapen najmlađi pobednik ikada


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.05.2016.


Promena istorije - Maks Ferstapen najmlađi pobednik ikada

©F1.com

Grid je na početku trke za VN Španije bio za nijansu drugačiji nego što smo inače navikli. Prvi red je bio standardno rezervisan za Mercedesove vozače, dok je drugi red držao Red Bul ispred Ferarija, sa Maksom na četvrtoj poziciji.

Start trke je bio mirna i bez ijednog incidenta. Rozberg je imao sjajan start i već do kraja prve krivine je predvodio karavan, ali to se promenilo već na izlasku treće krivine. Hamilton je imao dobru brzinu te je zauzeo unutrašnju stranu vrlo rano, na kratko je izleteo na travu, izgubio kontrolu i svom silinom je udario u zadnji kraj timskog kolege Nike Rozberga. Rezultat je bio oštar sudar i kraj trke za obojicu vozača.


Copyright: Formula1.com

Odmah nakon incidenta podigla se velika prašina oko toga ko će da snosi krivicu za ovaj sudar i gubitak 43 sigurna boda. Niki Lauda je bio vrlo jasan rekavši da je krivica Luisova, pošto je činjenica da je Rozberg bio celim bolidom ispred njega i tu se priča završava. Toto Volf je bio uzdržao od komentara, naglasivši da je to veliki gubitak za tim i bacanje sigurne pobede i 43 boda. Britanski Sky Sports F1 je, razume se, na strani Hamiltona, dok je stav nemačkog RTL-a da je ovo trkački incident i da su obojica podjednako krivi. Ovo su sve spekulacije, pošto su sudije nakon trke odlučile da ipak neće biti kazni ni za jednog vozača.

Sigurnosni auto je napustio trku posle 2 kruga zbog čišćenja krhotina i došlo je do restarta sa Rikardom na čelu, dok su ga pratili Ferstapen, Fetel i Raikonen. Poznato je odavno da je Red Bul superioran na sporijim trkama i sporim krivinama zbog aerodinamičkog sastava bolida, te je dosta toga sada bilo prepušteno strategiji. 

Po nove pneumatike je prvo otišao Felipe Masa, veoma rano, te je ovaj potez najavio da će za mnoge vozače ovo biti trka sa 3 zaustavljanja. Rikjardo je odgovorio u krugu 12, a Maks u krugu kasnije. Ferari je malo sačekao sa promenom, Fetel je otišao u krugu 16 a Kimi u kurug 17, te se već nazirala mogućnost da Ferari pokuša da osvoji podijum sa samo 2 zaustavljanja. U ovom delu, svi timovi su bili na srednje tvrdim gumama (bela šara).

U krugu 22. došlo je do kraćeg uspodavanja trke, kada se zapalio bolid Nika Hulkenberga. Međutim, Nemac se iskusno parkirao blizu vatrogasne jedinice daleko od staze, te je ovaj incident prošao samo sa lokalnom žutom zastavicom.

Preokret u strategijama oba vodeća tima se dogodio u krugu 29, kada je Rikardo odlučio stavi mekšu komponentu (žute šare) i zacementira odluku o 3 zaustavljanja. Ferari je brzo odgovorio te je Fetel otišao u boks krug kasnije. U ovom trenutku su timovi podelili svoje vozače, jer je bilo jasno da Kimi i Maks neće otići u boks i da će pokušati da odvoze više krugova na tvrđim gumama.

Kako se pokazalo, ovo su bile pogrešne odluke za Rikarda i Fetela, jer do kraja trke, uprkos velikoj degradaciji kod Kimija i Maksa, nisu uspeli da im se približe na manje od 5 sekundi. Ferstapen je uspešno odolevao vozaču skoro duplo starijem od sebe. Iako je Finac bio brži na pravcima i uspeo je da uđe u DRS zonu, ipak nije uspeo da obiđe tinejdžera i oduzme mu najviši stepenik. Maksova vožnja je bila sigurna i stabilna i pokazao je da će Kimi moći da ga obiđe jedino ako napravi veću grešku, što se do kraja trke nije desilo.

Miljenik domaće publike, Fernanro Alonso, parkirao je bolid pored staze u krugu 47, takođe na dobrom mestu, te trka nije prekidana uz kratkotrajno podizanje žute zastave. Španac se timu preko radia požalio kako je ostao bez pogona.

Pred kraj trke, Rikardo je uspeo da se približi Fetelu na 8 krugova svežijim gumama i izazove Nemca u borbi za poslednje mesto na podijumu. Najbolja šansa je bila 7 krugova pre kraja na kraju startno ciljnog pravca. Rikardo je imao smelo preticanje u krivini jedan i prešao je na treću poziciju. Prvobitno, ovo je delovalo kao gotova borba, jer je Fetel morao da izađe sa staze kako bi se izbegao incident, ali je ipak par stotina metara kasnije uspeo da povrati poziciju. Međutim, ovo je koštalo oba vozača vremena i bilo je jasno da do kraja trke neće moći da sustignu vodeći dvojac.


Copyright: Formula1.com

Australijanac je imao još nekoliko pokušaja, ali ipak nije uspeo da ponovi priliku iz prve krivine. Ono što ga je zadrmalo jeste bušenje gume 2 kruga pre kraja. Međutim, Rikardo je uspeo da se dovuče do boksa i promeni gume, a velika prednost u odnosu na Botasa ga je ipak zadržala na četvrtoj poziciji.

Najmlađi pobednici u istoriji F1:
2016. Maks Ferstapen - 18 godina i 227 dana
2008. Sebastian Fetel - 21 godina i 73 dana
2003. Fernando Alonso - 22 godine i 26 dana
1952. Troj Rutman - 22 godine i 80 dana
1959. Brus Meklaren - 22 godine i 104 dana
2007. Luis Hamilton - 22 godine i 154 dana 

Epilog trke je svima jasan, a mnogi su na kraju oduševljeni ishodom. Pobednik je tinejdžer danskog porekla, Maks Ferstapen, sa samo 18 godina i 227 dana. Time je oborio 2 rekorda koja je do sada držao Sebastian Fetel, za najmlađeg vozača na podijumu i najmlađeg pobednika trke, na svojoj prvoj trci za Red Bul, u koji je prebačen pre 10 dana, nakon VN Rusije. Svi će se složiti i da je on vozač dana, ne samo zbog godina, nego i zbog činjenice da je izdržao deonicu od 32 kruga na istim pneumaticima.

Gubitnici trke se mogu svrstati u dva tabora. U prvom su definitivno vozači Mercedesa, koji su u vodu bacili gotovo sigurni kraj sa 1-2 pozicijama. U drugom taboru su strateški gubitnici, odnosno Rikardo i Fetel, koje je strategija sa 3 zaustavljanja sigurno koštala borbe za postolje.


Copyright: Formula1.com

Rezultati Velike nagrade Španije:
1 Maks Ferštapen - Red Bul 1:41:40.017
2 Kimi Raikonen - Ferari +0.616
3 Sebastijan Fetel - Ferari +5.581
4 Danijel Rikardo - Red Bul +43.950
5 Valteri Botas - Vilijams +45.271
6 Karlos Sajnc - Toro Roso +1:01.395
7 Serhio Perez - Fors Indija +1:19.538
8 Felipe Masa - Vilijams +1:20.707
9 Dženson Baton Meklaren +1 krug
10 Danil Kvjat - Toro Roso +1 krug
11 Esteban Gutijerez - Has +1 krug
12 Markus Erikson - Zauber +1 krug
13 Džolion Palmer - Reno +1 krug
14 Felipe Nas - Zauber +1 krug
15 Kevin Magnusen - Reno +1 krug
16 Paskal Verlajn - Manor +1 krug
17 Rio Harijanto - Manor +1 krug

Trku nisu završili:
Roman Grožan - Has
Fernando Alonso - Meklaren
Niko Hilkenberg - Fors Indija
Luis Hamilton - Mercedes
Niko Rozberg - Mercedes