Tehnički problemi upropastili trku Toro Rosu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.11.2011.


Tehnički problemi upropastili trku Toro Rosu

©

Haime Algersuari veoma je razočaran ishodom posle odluke tima da se strategija podredi aerodinamici bolida, koja je trebala da obezbedi lakšu borbu sa protivnicima. Ali posle samo pet krugova degradacija guma bila je prevelika i Haime je počeo da gubi zadnji kraj bolida. Onda je odšao odlučujući momenat, greška u boksu koja ga je koštala dosta vremena i pada poretku.

"Pozicija 10 bila je dostižna sa novom smešom opcionih guma, iako nisam siguran da bi sustigli vozače Fors Indije. Siguran sam da će nam Brazil bolje odgovarati, okrenut sam prema toj trci i novoj šani da odradimo bolji posao", rekao je Algersuari.

Sebastijan Buemi morao je da odustane od trke zbog gubitka tečnosti hidrauličnog sistema. Kvar je odmah osetio na svom upravljaču, a potom nije mogao da vrši promenu stepena prenosa. Posle toga nije mu ništa drugo preostajalo osim da pokuša da svoj Toro Roso doveze do garaže.

"Pre kvara bio sam na poziciji koja je donosila bodove. Malo pre toga prestigao sam Di Restu i nadao sam se da ću početi borbu sa Šumaherom i Zutilom, što je automatski značilo solidan plasman. Preostaje nam samo da se nadamo da ćemo u Brazilu osvojiti još bodova i završiti sezonu sa dobrim rezultatom", rekao je Buemi.

"Bila je ovo noć propuštenih šansi. Kao što smo očekivali nismo bili konkurentni u kvalifikacijama, ali smo se nadali boljoj trci. U ranoj fazi sve je išlo po planu, Sebastijan je bio na poziciji 7, Haime je bio nekoliko pozicija iza, a onda je nastala ta greška u boksu za Haimea i kvar na Sebastijanovom bolidu. Zauber je danas poentirao i naša borba za poziciju 7 u šampionatu nastaviće se na poslednjoj trci u Brazilu koja odgovara karakteristikama našeg bolida", rekao je Franc Tost, šef tima.