Perez uzeo bodove za Fors


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.05.2016.


Perez uzeo bodove za Fors

©ForceIndiaF1

Fors ne odlazi praznih džepova iz Rusije ali su u timu ipak nezadovoljni ishodom jer se sav trud nije isplatio.

Hilkenberg je ispao u incidentu odmah nakon starta, dok je Perez završio na poziciji 9 nakon duge borbe sa Grožanom, koga ipak nije uspeo preteći do samog kraja trke.

"Naravno da je uvek dobro uzeti bodove, to su moji prvi bodovi ove godine, ali da nisam imao pucanje gume u prvom krugu, rezultat bi bio mnogo bolji. Nisam imao najbolji start, ali sam dobro ušao u drugu krivinu i bio ispred Rikarda i Fetela na izlasku. Onda sam uvideo da mi je guma probušena, što je dovelo do kompromitovanj moje trke. Nakon toga pokušao samda iz trke izvučem sve što sam mogao i uspeo da dođem do devete pozicije. Imao sam novije gume i brži auto od Grožana ali nisam nikada uspeo da mu se dovoljno približim kako bi napravio izglednu priliku za preticanje. prava je šteta što nismo osvojli više bodova jer nam je vikend zaista bio dobar, sve je funkcionisalo. Bolid se iz trke u trku poboljšava, imamo i neke nadogradnje za Barselonu, tako da u Španiju idem sa puno optimizma", rekao je Perez.

U stotom trkačkom vikendu u svojoj F1 karijeri, Hileknberg je ostao bez plasmana, nakon incidenta na startu.

"Frustrirajući kraj vikenda za mene. Ušao sam u krivinu dva i osetio jek udarac otpozadi. Gutijerez je proklizao na kočenju, udario me i izbacio. Udarili su me i drugi bolidi tako da nisam ni pokušao da nastavim. Razočaravajući ishod, ne baš onakav kakav sam planirao za moj stoti nastup u Formuli 1. Nadam se da će nam se sreća osmehnuti, jer je namamo baš puno u poslednje vreme. Imamo nadogradnju za Španiju pa se nadam da ćemo se vratiti redovnom osvajanju bodova", rekao je Hilkenberg.