Oba vozača Meklarena osvojila bodove u Sočiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.05.2016.


Oba vozača Meklarena osvojila bodove u Sočiju

©McLarenF1

Stofel Vandorn osvojio je prvi bod za Meklaren u sezoni, a sada su se među osvajače upisali i Alonso i Baton. Gužva na stazi, ispadanje Fetela, dosta sreće, puno oštećenih bolida koji su morali na servis posle samo jednog kruga, pružili su priliku Alonsu i Batonu da se domognu pozicija koje daju bodove.

"Srećan sam, zaslužili smo bodove nakon puno nepovoljnih situacija koje su nas do sada pratile. Imali smo sreće na startu, zaradio sam nekoliko pozicija nakon incidenta ali i pored toga tempo je bio dobar, nisam imao nikakvih pretnji iza", rekao je Alonso.

"Prošle godine kada smo pravili dobre startove, nismo uspevali da zadržimo pozicije, ali sada je situacija drugačija jer imamo bolji tempo. Mislim da sam odvozio peti najbrži krug u trci, zaslužili smo ovo šesto mesto, zadovoljan sam razvojem situacije", dodao je Španac.

Baton se našao na poziciji 10, takođe srećan zbog povoljnog ishoda, ali uz komentar da njegova trka nije bila tako laka kao u slučaju Alonsa.

"Završiti trku sa oba bolida u bodovima na stazi za koju znamo da nam baš i ne odgovara, fantastičan je rezultat za čitav tim. Nakon haosa na startu izgubio sam nekoliko pozicija, a zatim počeo proboj napred. Ipak, i pored gubitka pozicija na startu imao sam tempo i uživao u borbama povraćajući pozicije. Staza je teška kada je u pitanju preticanje, ali sam ipak uspeo u nekoliko navrata", rekao je Baton.

Britanac očekuje tešku trku za Meklarenu Barseloni, a kao prvu šansu koju vidi za osvajanje bodova, navodi VN Monaka.