Rozberg smiren i pored nove pobede


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.04.2016.


Rozberg smiren i pored nove pobede

©MercedesAMGF1

Nakon nove pobede, četvrte zaredom ove sezone i sedme računajući kraj prošle, Rozberg mirno komentariše situaciju uz napomenu da je još 17 trka pred njim.

Svestan da će mu Hamilton biti za vratom do kraja sezone, Rozberg ne želi opuštanje, napominjući da je još puno trka do kraja šampoionata. Pobeda u Rusiji uz sigurnu vožnju samo je još jedan delić u građenju samopouzdanja.

"Ovo je četvrta trka od dvadeset i jedne. Luis će se vratiti, naravno. Motivisan je kao i uvek. Još je rano za sve prognoze idemo iz trke u trku, Španija je na redu."

"Imamo neverovatan auto, zadovoljstvo je voziti ga, tako da je sve što želim da se i dalje borim i pobeđujem. Auto je bio odličan tokom čitavog vikenda", dodao je pobednik Velike nagrade Rusije.

U drugom delu garaže je Luis Hamilton, koji iz trke u trku ima sve teži zadatak. Ovog puta je drugim mestom ograničio povećanje razlike u bodovima, ali je ishod mogao biti i drugačiji. Naime, u drugom delu trke iz boksa mu je javljeno da motor gubi pritisak rashladne tečnosti, te da je najbolje da uspori nekoliko krugova kako bi inženjeri telemetrijom ispratili potencijalnu opasnost. Na svu sreću po Hamiltona, nakon nekoliko krugova, javljeno mu je da je sve u redu i da može pojačati trkački tempo.

Hamilton odbija i teorije zavere, koje se šire usled čestih problema sa njegovim bolidom.

"Sve što mogu reći je da moja strana garaže ima veći i teži posao. Za njih je to neobično, većina problema bila je na Nikovom bolidu prošle godine, a Nikovi mehaničari su samnom tri godine. Promenu smo odradili bez nekog posebnog razlog ali to nije razlog zbog koga problemi nastaju. Nemojmo donositi prebrze zaključke. Favorizovanje se nije događalo u prethodne tri godine, nemam razlog da sumnjam da se sada dešava", rekao je Hamilton.

Britanac se uzahvalio mehaničarima koji su čitavu noć radili kako bi zamenili elektro motor i spremili njegov bolid za trku.

"Želim da se zahvalim momcima koji su doleteli iz fabrike i mehaničarima koji su radili do dva sata ujutu kako bi spremili bolid. Baz toga ne bih osvojio bodove", dodao je.