Zabrana i za mapiranje motora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.11.2011.


Zabrana i za mapiranje motora

©

HRT, Zauber i Ferari blokirali su novi zahtev za promenu. Zabrana produvanih difuzora kroz koji prolaze izduvni gasovi, bilo da je pedala pritisnuta ili ne, uvodi se od sledeće sezone i jednostavno "rešava" periskopskim auspuhom iznad difuzora bilo kakvog da je dizajna. Ipak, strah pojedinih ekipa da izduvni gasovi mogu, a naravno da mogu, da utiču na ostale elemente kao što su delovi vešanja i zadnjeg krila naterali su FIA-u da pooštri pravila, odnosno preciznije ih odredi. Ti gasovi će svakako uticati na ostale elemente, ali ono što se dodatno moglo poboljšati pravilima je da se izduvni gasovi, kada papučica gasa nije pritisnuta, svedu na razumnu meru, odnosno kao da stvarno nije što je do 20% gasa.

Timovi mapiranjem motora i zakasnelim paljenjem smeše su uspevali da pritisak izduva na difuzor i zadnje krilo ostave istim, odnosno povećanim tako da je brzina u krivinama pojedinih timova bila nedostižna za polovinu grida.U ovome je prednjačio Red Bul, Meklaren je uhvatio korak dok je Ferari uvek kasnioo u razvoju ovog sistema. Timovi kao HRT i Virdžin nisu koristili ovaj sistem u većem delu sezone.

FIA je tako prošlog meseca obavestila timove da će biti radikalnih promena i limita u mapiranju motora, tako da su pojedini u najmanju ruku zatečeni, kako odlukom tako i vremenom kada je ona donešena, jer se već pristupilo izradi novog bolida.

Šef Maklarena, Martin Vitmarš, rekao je da je odluka odnosno pojašnjenje malo zakasneli i da su pojedini timovi uložili dosta vrmena i truda. Ipak, složio se da su pravila za sve ista te da se mora ići napred pa i u redizajn.

Priča se zahuktala kada je većina timova FOTA-e( 11 timova,svi osim HRT), načelno postigla dogovor da se dozvoli pojačano duvanje gasova bez davanja gasa.

Kada se radna grupa sastala u Abu Dabiju da ponovno razgovara o izduvu, većina je prihvatila promene, ali su Ferari, Zauber i HRT odbacili predlog.

Radna grupa je pristala da preispita pravila za sezonu 2013-e godine, a ko sledeće sezone bude koristio "off throttle blowing" suočiće se sa stvaom 3.15- Formula 1 tehničkih pravila, koji kaže:"Bilo koji deo kola koji koristi pokret vozača u korist promene aerodinamičkih karakteristika, biće zabranjen."

HRT je već digao glas ove sezone i na Silverstonu je donešena odluka da se ova pravila primene. Red Bul i Meklaren jedini nisu potpisali konačnu verziju dogovora, no to im neće mnogo značiti ako ne primer HRT sledeće godine uloži žalbu na dizajn bolida nekog od ova dva tima.

Reno je nezadovoljan dodatnim izmenama i ima prigovor da se pravila donose prekasno, kao i da je njihov dizajn završen nedeljama unazad.

Problemi nastaju kod veličine rezervoara jer će on biti previše veliki ukoliko dođe do striktne primene pravila. To naravno dovodi i do ostalih problema u konceptu, balansu i ostalim delovima bolida.

Najviše problema izgleda imaju Red Bul i Lotus Reno GP koji koriste Renoove agregate, kao i Meklaren koji je sa motorom Mercedesa.

HRT koristi agregat Kosvorta, dok Ferari i Zauber imaju iste motore u taboru koji je glasao za striktnija pravila.