U Hondi nezadovoljni i pored napretka


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.04.2016.


U Hondi nezadovoljni i pored napretka

©

Meklaren-Honda je ove godine uspeo da osvoji samo jedan bod ali su i pored skromnog rezultata performanse i pouzdanost značajno unapređene. Hondin Šef Jusuke Hasegava, ubeđen je da će biti napravljen dodatni pomak, ali priznaje da trenutni nivo nije dovoljan.

"Prerano je reći koliko ćemo bodova ili pozicija osvojiti ove godine ali je očigledno da nismo zadovoljni trenutnom pozicijom. Možemo napraviti pomak sa nekoliko nadogradnji i zbog toga smo zadovoljni. Napredak dolazi i preko šasije naravno, kao što čemo i mi doprineti preko pogonske jedinice. Važno je da pokažemo da možemo da napravimo pomak pri svakoj nadogradnji. To je naš trenutni cilj."

Hondina najveća slabost prošle godine bili su turbo i MGU-H, ali Hasegava navodi da je fokus sada na jedinici sa unutrašnjim sagorevanjem.

"ERS je mnogo bolji u odnosu na prethodnu sezonu ali smo zaključili da je jedinica sa unutrašnjim sagorevanjem deo na kome treba da poradimo i uhvatimo priključak sa rivalima. Nismo zadovoljni trenutnom situacijom, ali smo spremni da prikažemo nova unapređenja", rekao je Hasegava.