Meklaren bez bodova u Kini


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.04.2016.


Meklaren bez bodova u Kini

©McLarenF1

Meklaren je možda mogao i do bodova u Kini. Baton je većim delom trke bio među prvih deset ali je ipak u završnici morao da prepusti pozicije rivalima, slično Alonsu koji je završio na poziciji 12.

"Danas nije bilo lako. Danas nismo imali tempo da zabeležimo doba rezultat i završimo u bodovima. Izabrali smo strategiju od dva servisa i pokušali da izvučemo korist ali nam je izlazak vozila sigurnosti odmogao i naša trka nakon toga nije išla tokom kojim smo planirali. Moramo detaljno pregledati oblasti koje moramo da unapredimo. Vozili smo uz mnogo rivala danas, imamo dosta referentnih tačaka iz kojih možemo sagledati naše snage i slabosti".

"Sa pozitivne strane, danas je bila prva trka sezone koju sam kompletirao u ovogodišnjem bolidu. Tokom testova nisma vozio duži stint od 50 krugova, a u Melburnu sam odustao usled incidenta".

"Dug je put pred nama, ali ipak nastavljamo da napredujemo. Več iščekujem sledeću trku", rekao je Alonso.

Baton je završio na poziciji 13 iza klupskog kolege Alonsa.

"Start je bio dobar, uspeo sam da osvojim dosta pozicija i borim se sa rivalima. Naš tempo na opcionim gumama tokom prvog stinta bio je prilično dobar, bilo je zabavno takmičiti se sa bržim rivalima".

"Kada je vozilo sigurnosti izašlo na stazu u boksu je nastao haos jer je Hilkenberg, sporim prilaskom boksu pokušavao da pomogne svom klupskom kolegi. Nakon servisa činilo se da smo u dobroj poziciji na srednje tvrdim gumama, pokušali smo sa dva servisa ali nije upalilo. Onda smo pokušali opet sa opcionim, što je možda bio pogrešan izbor. Ostajanje na srednje tvrdim gumama možda je bio bolji izbor, ali sam se dobro zabavio i na bržim gumama koje opet nisu mogle potrajati sa istim performansama do kraja trke", rekao je Baton.