Oba Vilijamsa u bodovima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 16.04.2016.


Oba Vilijamsa u bodovima

©WilliamsF1

Brazilac je, po običaju, imao odličan start, pa je do kraja kruga već napredovao tri pozicije. Dobar tempo, dobro postavljena strategija i dovoljna količina borbenosti mu je omogućila da odbrani šesto mesto sa Luisom Hamiltonom iza sebe.

"Bila je to dobra trka. Veći deo vremena sam proveo u borbi sa drugim vozačima u čemu mi je pomogla strategija. Prvo sam bio zabrinut kad je izašao sigurnosni automobil jer nisam imao pojma da li će uspeti ili ne. Međutim, tempo je nakon restarta bio sjajan pa sam uspeo da napravim lepo rastojanje u odnosu na ostale. Sjajno smo iskoristili gume i veoma sam srećan sa današnjim performansama. Trka je zaista bila za uživanje", rekao je Brazilac.

Iako je startovao sa pete pozicije, Finac je dosta nazadovao na početku nakon izbegavanja dva sudarena Ferarija. U jednom trenutku je bio i na drugoj poziciji uprkos kvarenju strategije zbog sigurnosnog automobila, ali je kasnije bio laka meta vozačima sa svežijim pneumaticima.

"Razočaran sam. Imao sam dobar start ali me je blokirao sudar dva Ferarija i izgubio sam dosta pozicija. Početak trke je dobro izgledao, imao sam konstantan tempo na mekim gumama, ali kada sam ih promenio na srednje tvrde [medium] tempo je nestao i mučio sam se sa stabilnošću", izjavio je Botas.

Rob Smedli je rekao kako je trka bila tehnički veoma zahtevna, što zbog sigurnosnog automobila, što zbog mnoštva strategija kod drugih timova. Dodao je da je sjajan zadatak to što je jedan auto počeo sa desetog a završio na šestoj poziciji, što znači da je tim smislio dobru strategiju.

"Pokušali smo da smanjimo broj zaustavljanja i definitivno nam je uspelo ako pogledate Felipea. Imao je sjajnu trku i uspeo da zadrži Hamiltona iza sebe. Bilo je lepo videti da uspeva da drži toliko brži auto iza sebe, čak i da se udalji."

"Valteri je u krivini 1 morao da ode preširoko, što ga je bacilo na daleku 10 poziciju. Trka mu je išla poprilično dobro do izlaska sigurnosnog vozila i promene na srednje tvrdu mešavinu. Nije se dobro snašao sa njima što uopšte ne liči na njega, jer je Valteri vrlo dobar u čuvanju pneumatika, pa ćemo sigurno analizirati šta se dešavalo i pripremiti se bolje za sledeću trku", dodao je Smedli.