Rozberg pobednik Velike nagrade Kine


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.04.2016.


Rozberg pobednik Velike nagrade Kine

©MercedesAMGF1

Start nije bio najbolji za Rozberga, Rikardo je preuzeo vođstvo u prvoj krivini, a iza vodećih vodila se velika borba uz puno preticanja, slomljenih krila i promena pozicija.

Kvjat je odlično startovao i sa unutrašnje strane uspeo da se ubaci pored Fetela. Nemac je pustio vozača Red Bula ali je u odstupanju levo zakačio Raikonena, pa Ferari zamalo nije ostao bez oba bolida. Fetel je osudio Kvjata za preagresivnu vožnju, skidajući krivicu sa sebe za incident. Fetel je pao na poziciju 15 nakon incidenta ali je ipak završio na podijumu, kao i Kvjat, kome je ovo drugi podijum u karijeri i prvi za Red Bul u tekućoj sezoni.

Start sa začelja za Hamiltona u Kini predstavljao je komplikaciju. Britanac je uspeo da prestigne četiri rivala na startu ali je potom u prvoj krivini imao kontakt sa vozačem Zaubera koji je izbegavao Raikonena koji se vraćao na stazu. Hamilton je ostao bez prednjeg krila, pa je na završetku prvog kruga uz Grožana, Nasra i Raikonena otišao na servis.

Rikardo koji je vodio prva dva kruga, imao je malo sreće u Kini. Vozaču Red Bula pukla je zadnja leva guma, na pravcu, Rozberg je vratio vođstvo, a Australijanac morao do boksa samnjenom brzinom.

Mnogo krhotina karbon fibera po stazi, nastalih pri kontaktima rivala u prva dva kruga, uz pucanje gume vodećem u trci, dovelo je do izlaska vozila sigurnosti na stazu, kako bi se očistila i povećala bezbednost trke. Pet vodećih, Rozberg, Masa, Alonso, Verlajn i Gutijerez, ostali su na stazi.

Nakon restarta trka je bila zanimljiva poput uvodnog dela, pre izlaska vozila bezbednosti. Bilo je dosta preticanja,  Fetel i Hamilton bokušavali su da se probiju nepred, u zonu bodova, dok je Rikardu i Raikonenu nastojanje da ostvare isto išlo prilično teže.

U međuvremenu Rozberg je gradio svoju prednost, uspevši da se i nakon servisa vrati na vodeću poziciju.

Fetel je do kraja trke uspeo da prestigne Kvjata, dok se Rikardo maestrlano probio do pozicije 4, uspevši da obiđe Botasa, Hamiltona i Masu. Isto je uradio i petoplasirani Raikonen.

Masa se morao zadovoljiti šestim mestom. Ipak, uspeo je da iza sebe zadrži Hamiltona koji nije uspeo da obiđe Brazilca iz Vilijamsa u poslednjih desetak krugova. Odlična defanzivna vožnja Mase, dok je Hamilton ostao sedmi. Vozač Mercedesa nakon obilaska Botasa u više navrata bezuspešno je pokušavao da isto uradi i u slučaju Mase ali je ipak ostao iza. Nakon trke požalio se da je boid bio oštećen na startu, te da i pored promene krila, nikada nije imao potpunu kontrolu i najveći mogući tempo koji je očekivao.

U poslednjih nekoliko krugova, Botasa je pristigao i prestigao Ferštapen, a da se vozio još jedan krug mladi Holanđanin izazvao bi i Hamiltona.

Botasa je prestigao i drugi vozač Toro Rosa, Karlos Sajnc, tako da se Finac morao zadovoljiti jednim, utešnim bodom.

Oba Vilijamsa su u bodovima, kao i oba Toro Rosa, ali je i pored šestog mesta za Masu, čini se da je ekipa iz Faence otišla zadovoljnija iz Kine.

Prvi van zone bodova je Perez iz Fors indije, praćen Alonsom i Batonom iz Meklarena. Čini se da Fors Indija i Meklaren nemaju mesta u prvih deset na trkama gde su ukupne performanse, sa akcentom na snagu motora dominantne. Oba tima dala su sve od sebe, ali su pet ekipa koje su odnele bodove, odnosno završile u prvih deset, trenutno spremnije od ostatka grida.

Na poziciji 14 je Esteban Gutijerez koji je uspeo da završi trku, odnosno da omogući debitantskoj ekipi prvi dvostruki finiš u sezoni. Njegov kolega Grožan završio je na poziciji 19, uz prigovor timu da je bolidom preteško upravljati, odnosno da je neupravljiv. Inženjeri su ipak uspeli da nagovore Grožana da ne odustaje u poslednjim krugovima trke, tako da je tim zabeležio još jedan značajan rezultat u svojoj istoriji i pored toga što su bodovi izostali.

Začelje grida ove godine rezervsano je pored Manora i za Zauber. Ipak, najveće razočerenje u Kini svakako je doživeo Reno. Magnusen je završio na poziciji 17, dok je Palmer poslednji. U trkama sa malo ili bez odustajanja, Meklaren ne može u bodove, a Reno sa začelja. Ono što je takođe primetno je i razlika u performansama u odnosu na Red Bul koji ima identičan agregat. Kasna odluka o kupovini Lotusa izgleda da sada dolazi na naplatu francuskom proizvođaču.

Najprijatnije iznenađenje vikenda je Red Bul koji je uspeo u nekim delovima trke da parira Mercedesu i Ferariju, pozicionirajući se tako kao treća ekipa po performansama u ovoj sezoni. Snaga agregata u odnosu na glavne konkurente svakako je manja, ali trka u Kini pokazala je da Red Bul ima odličnu šasiju, naročito ako se uporedi sa Renoom koji je na začelju. Više performansi Red Bul može očeivati u Kanadi kada Tag Hojer/Reno donosi nova poboljšanja.

Rezultati Velike nagrade Kine:

1 Niko Rozberg - Mercedes 1:38:53.891

2 Sebastijan Fetel - Ferari +37.776

3 Danil Kvjat - Red Bul +45.936

4 Danijel Rikardo - Red Bul +52.688

5 Kimi Raikonen - Ferari +1:05.872

6 Felipe Masa - Vilijams +1:15.511

7 Luis Hamilton - Mercedes +1:18.230

8 Maks Ferštapen - Toro Roso +1:19.268

9 Karlos Sajnc - Toro Roso +1:24.127

10 Valteri Botas Vilijams +1:26.192

11 Serhio Perez - Fors Indija +1:34.283

12 Fernando Alonso - Meklaren +1:37.253

13 Dženson Baton - Meklaren +1:41.990

14 Esteban Gutijerez - Has +1 krug

15 Niko Hilkenberg - Fors Indija +1 krug

16 Markus Erikson - Zauber +1 krug

17 Kevin Magnusen - Reno +1 krug

18 Paskal Verlajn - Manor +1 krug

19 Roman Grožan - Has +1 krug

20 Felipe Nasr - Zauber +1 krug

21 Rio Harijanto - Manor +1 krug

22 Džolion Palmer - Reno +1 krug