Vandorn na debiju osvojio bod za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.04.2016.


Vandorn na debiju osvojio bod za Meklaren

©McLarenF1

Vandorn je izuzetnom vožnjom, bez greške, uz nekoliko odličnih duela i preticanja zauzeo 10. mesto i doneo prvi bod Meklarnu u sezoni.

"Ovaj rezultat je manje-više ono što sam očekivao, iskoristio sam priliku i veoma sam zadovoljan".

"Start je bio pomalo težak. Svuda je bilo krhotina rivalskih bolida, a borba je vođena kroz ceo početni krug."

"Od početka vikenda imao sam pouzdanje i osećao se komforno u bolidu, ubeđen da mogu odraditi dobar posao. Zadovoljan sam da što nisam napravio neke velike operativne greške, bio sam veoma fokusiran na taj deo, a na kraju sam odneo i jedan bod, što je lep bonus."

"Ovaj vikend bio je velika šansa za mene, dobro sam je iskoristio, pokazao svoje sposobnosti i sada moram da pričekam da vidim šta će se dalje dešavati. Nije na meni da o tome odlučujem, zato sačekajmo da vidimo šta budućnost donosi", rekao je mladi Belgijanac.

Drugi vozač Meklarena nije imao uspeha kao Vandorn. Iskusni Baton je zbog tehničkih problema morao da odustane u 7. krugu.

"Osetio sam gubitak snage i zaustavio bolid. Još uvek ne znamo gde je problem. Prvo sam problem osetio u drugoj, a potom sam stao u desetoj krivini. Prava šteta jer sam imao dobar start i zaradio dosta pozicija pretičući tri rivala u zonama kočenja. Prava šteta, kao što sam rekao. Pre odustajanja uspeo sam da sačuvam dosta goriva, gume su bile u dobrom stanju, a održao sam kakav-takav priključak sa rivalima koji su bili ispred", rekao je Baton.

Rezultatu Vandorna pomogli su i brojni incidenti, kao i odustajanje Fetela. Ipak, sve u svemu, sjajna vožnja, odličan rezultat za debitanta i prvi bod za Meklaren u sezoni.