Ferari - baksuz ili loša strategija?


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 19.03.2016.


Ferari - baksuz ili loša strategija?

©FerrariF1

Iako su se i Hamilton i Rozberg, strateški postavili na startu malo na levu stranu, Fetel je naprosto poleteo sa treće pozicije kad su se svetla ugasila i već nakon par desetina metara, bio je ispred srebrnih izazivača. Njegovim putem krenuo je i Kimi, te su ubrzo prve dve pozicije bile crvene.

 

Onboard: Sebastian Vettel's brilliant race start, to take the lead of the #AusGP.Also watch Ferrari team principal Maurizio Arrivabene's reaction :)__________Instagram - instagram.com/fansofsebvettelTwitter - twitter.com/FansOfSebVettelYouTube - youtube.com/c/FansOfSebVettel

Posted by Fans of Sebastian Vettel on Sunday, March 20, 2016

 

Fetelova dominacija je nastavljena i nakon prve promene pneumatika, gde je zadržao super meku kombinaciju, dok je Kimi pao iza Rozberga zbog takozvanog undercut-a (pokušaj da vozač ostvari prednost ranijim odlaskom u boks i iskoristi sveže pneumatike). Takvo stanje se zadržalo sve do udesa Alonsa i Gutiereza i prekida trke.

Tokom pauze od 20 minuta, većina timova je zamenila svoje pneumatike, između ostalih i Mercedesi, koji su  prešli na tvrđe gume koje bi ih odvele do kraja. U Ferariju su se odlučili za agresivniju strategiju i Fetel je ostao na super mekim gumama, što je značilo da će morati u boks još jednom pre kraja trke.

Ovaj potez je koštao Fetela pobede, jer je uspeo tek da se približi Hamiltonu, a greška na kraju ga je udaljila od druge pozicije. 

"Može se diskutovati o tome da nam je crvena zastava pomutila planove, ali i pored toga, imali smo našu šansu. Nismo očekivali da će napraviti takvu strategiju sa tvrđim gumama i ostati do kraja", rekao je Fetel.

"Probali smo da idemo agresivnije u nastavku i nije funkcionisali kako smo želeli. Ipak, srećan sam sa trećim mestom, jer kao što sam rekao dao sam sve od sebe i nadam se da će uspeti sledeći put kad budem ovde."

"Najbitnija stvar je da su Fernando i Esteban dobro nakon udesa. To što su zaustavili trku je bila prava odluka. Bilo je previše krhotina da bi se nastavilo normalno."

Fetel se osvrnuo i na start, sa kojim je naročito zadovoljan i smatra da je on zaslužan za dobar tempo tokom trke.

"Imao sam sjajan start i bio sam veoma uzbuđen, podsetilo me je na Mađarsku prošle godine, gde sam ih obišao (Mercedese) isto ovako u krivini 1. Tada sam uspostavio konstantan tempo i povećavao razliku. Lep je osećaj kad si na vrhu i kad kontrolišeš tempo i trku."

Kimijeva trka je takođe išla glatko, sve do 21. kruga kada se javio tehnički problem i morao je da se povuče u boks. Na ulazu u garažu, iz usisnika iznad glave je pokuljala vatra, koja je brzom reakcijom redara ugašena.

"Prvi deo trke je bio odličan, ali u jednom trenutku, nakon restarta, ostao sam bez pogona i morao sam da se povučem. Ne znam šta se tačno desilo, ali mislim da je problem bio vezan za motor, pošto je ostao upaljen. Kako god bilo, velika nesreća za tim", izjavio je Finac.

"Nakon zimskih testova, imali smo neku ideju da je sve na svom mestu, dok je subota bila veoma zanimljiv dan, sa čudnim uslovima i okolnostima, i znali smo da razlika u vremenima sa kvalifikacija nije ispravna. Auto se dobro držao, brz je i bio je dobar osećaj voziti ga, ali očigledno imamo još stvari na kojima treba da poradimo."