Prosečan start sezone za Vilijams


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 19.03.2016.


Prosečan start sezone za Vilijams

©WilliamsF1

Brazilac je startovao sa šestog mesta i njegova trka je bila poprilično mirna, bez nekih većih oscilacija. Nakon sjajnog starta, na koga smo već navikli, obišao je i Hamiltona i nekoliko krugova proveo ispred njega. Završio je na petom mestu i zadovoljan je ishodom. 

"Završio sam peti i osvojio finu količinu bodova, ovo je svakako dobar start sezone. Crvena zastava na sredini trke nam je pomogla da ostvarimo strategiju sa jednim zaustavljanjem i zahvaljujući tome, uspeli smo da preskočimo oba Toro Rosa", izjavio je Masa.

"Zbog svega toga, srećan sam sa ovim rezultatom. Takođe i zbog Valterija, on je startovao sa mesta 16 a završio u bodovima, što je sjajna stvar", završio je Brazilac.

Botas se originalno kvalifikovao na 11. poziciju, ali je kažnjen sa 5 mesta unazad zbog promene menjača, te je startovao sa mesta 16. Većinu trke, Finac je proveo u borbi za 6. poziciju sa Saincom, Verštapenom, Hulkenbergom i Grožanom.

"Ovo je bila mnogo naporna nedelja. Poteškoće tokom kvalifikacija a zatim i kazna od 5 mesta su ugrozile naše planove za trku. Nije bila čista kako smo se nadali, ali i dalje imamo poene od oba vozača. Definitivno ciljamo na više pozicije i jedva čekam Bahrein jer sam uveren da možemo bolje od ovoga", rekao je Botas.

Na trku se osvrnuo i Rob Smedli, rekavši kako je Australija uvek specifična trka, jer ima puno nepoznatih faktora, naročito oko tempa svih timova, tokov kvalifikacija a i tokom trke. Jedini cilj je završiti trku sa pristojnim brojem poena.

"Zadovoljni smo ishodom trke. Bila je odlična odluka da promenimo gume tokom prekida trke, stavili smo tvrđu komponentu [bela šara] i stigli mirno do kraja. Danas je verovatno bio najmirniji dan ovog vikenda, naročito zbog novim regulacija i promena pravila. Bili smo hladne glave i svi su uradili sjajan posao i zadovoljan sam zbog toga", dodao je Smedli.

Nakon prve trke, Vilijams je trenutno treći na tabeli konstruktora.