Rikardo: U top formi sam, pobediću Kvjata


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.02.2016.


Rikardo: U top formi sam, pobediću Kvjata

©ToroRossoF1

Australijanac imao prednost u prvom delu sezone, ali pošto se Kvjat prilagođavao novoj sredini tako je počeo i smanjivati zaostatak za svojim timskim kolegom, te ga na kraju sezone prestigao i pobedio za za tri boda u poretku vozača.

Ipak, Rikardo kaže kako je u top formi i da je spreman je pobediti klupskog kolegu u Red Bulovom internom duelu.

“Mislim da je prirodno veoma brz. Obožavam brze krivine i volim za sebe reći da imam "petlju", ali i on je strašno brz. Ali volim misliti, kada se nađemo u istoj situaciji, kako sam ja i dalje bolji. Ali, kada me vidi da idem brže kroz neku krivinu, on odmah u narednom krugu uradi isto, pritišće me. Na kvalifikacijama sam stalno pronalazio malo više, ali na treninzima uopšte nije sramežljiv po pitanju brzine. Nije bilo lako, ali mislim da ako napravim sve što trebam onda ću biti brži", rekao Rikardo te dodao da novi vozači imaju klasične greške dolaskom u novi tim.

“Tipični momak generacije koja je došla nakon mene. On, Karlos Sajnc i svi drugi. Izađu, odmah voze punom brzinom i strašno su predani. Tokom prvih nekoliko trka mislim da je bio previše uzbuđen. Pravio je jako puno grešaka u kvalifikacijama. Ja sam očekivao puno bolje rezultate, a on je mnogo više očekivao od bolida. Izgledalo je kao da će to biti veoma teška godina za njega, ali ju je uspeo preokrenuti", zaključio je Australijanac.

Koautor: Anel Poprženović